Banner 980x90

Vidzemes slimnīcas arodorganizāciju konferencē pieņem jaunu koplīgumu

Vidzemes slimnīcas arodorganizāciju un darba devēja konferencē pieņemts jaunais darba koplīgums, kas būs spēkā līdz 2016.gada beigām, pilsētas informācijas portāls Valmiera24.lv uzzināja Vidzemes slimnīcā.

Izvērtējot 2014.gada darba koplīguma rezultātus, Vidzemes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Uģis Muskovs atgādināja par galvenajiem pasākumiem, kas veikti vides un darba apstākļu uzlabošanā, realizējot Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta līdzfinansētu projektu C un B korpusā, kā arī citiem. Uzsākot personāla nodrošināšanu ar mūsdienīgiem darba apģērbiem, pirmās tos saņēmušas klientu reģistratūras un uzkopšans dienesta darbinieces. Ņemot vērā darbinieku ierosinājumu, izveidota jauna velonovietne.

Darbinieku apmācībai, kvalifikācijas uzturēšanai un paaugstināšanai pērn darba devējs izlietojis vairāk par 15 tūkstošiem eiro, bet papildus atvaļinājumiem, kas saistīti ar mācībām un "donordienām", izlietoti teju 20 tūkstoši eiro. Saskaņā ar obligātās veselības pārbaudes atzinumu darba devējs 49 darbiniekiem sedzis izdevumus medicīniski optisku redzes korekcijas līdzekļu iegādei vairāk nekā 2,6 tūkstošu eiro apmērā.

Izvērtējot ieguldīto darbu, gada nogalē darbiniekiem prēmijās izmaksāti pāri par 183 tūkstošiem eiro.

Veselības uzlabošanai darbiniekiem nodrošināta iespēja Rehabilitācijas centrā apmeklēt darba devēja apmaksātu ārstniecisko vingrošanu grupā, bet tālālizglītības apguvei slimnīcas telpās pieejami medicīniskās bibliotēkas pakalpojumi.

Komentējot jaunajā darba koplīgumā ietvertos jauninājumus darba apstākļu un sociālo garantiju uzlabošanai, LVSAD arodbiedrības Vidzemes slimnīcas arodorganizācijas priekšsēdētaja Karmena Baumane par vienu no būtiskākajiem atzina normu: darbiniekiem, kuri atbilst noteiktiem kritērijiem, darba devējs sedz 50% no veselības apdrošināšanas polises cenas.

Savukārt LĀAD arodbiedrības Valmieras nodaļas vadītāja Irita Zvirgzdiņa uzteica sociālā dialoga norisi ar darba devēju, kas ļauj risināt darbiniekiem svarīgus jautājumus.

Noslēdzot darba koplīguma pieņemšanu, Muskovs uzsvēra nepieciešamību strādāt komandā un aicināja ikvienu izteikt savus ierosinājumus, kā pilnveidot darba procesu un uzlabot darba vidi. "Tas būtu ieguldījums", teica Muskovs, "slimnīcas nākotnē un palīdzētu veidot savu darbavietu vēl konkurētspējīgāku un pacientam draudzīgāku."

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)