Banner 980x90

Vidzemes slimnīca saņem Valsts asinsdonoru centra pateicību

Valsts asinsdonoru centrs (VADC) izsniedzis Pateicības rakstu Vidzemes slimnīcas asins sagatavošanas nodaļai un administrācijai par izcilu sniegumu 2014.gada darba rezultātu sasniegšanā un efektīva darba organizēšanā, pilsētas informācijas portāls Valmiera24.lv uzzināja Vidzemes slimnīcā.

Kā skaidro Vidzemes slimnīcas asins sagatavošanas nodaļas vadītāja Inguna Krivicka: "Tā ir atzinība mūsu darbam, nodrošinot pašu slimnīcas vajadzības pēc asins komponentiem, kā arī piedaloties kopīgajā Valsts Asinskrājuma papildināšanā."

Vidzemes slimnīcā plānoto 2000 devu vietā pērn sagatavotas 2555 devas pacientu veselībai un dzīvībai tik nepieciešamo asins komponentu. Pilnībā apmierinātas Vidzemes slimnīcas vajadzības – asins kabinetam izsniegtas 1945 devas eritrocītu masas un 1318 devas svaigi saldētas plazmas. Piedaloties kopīgajā Valsts Asinskrājuma papildināšanā, Valsts asinsdonoru centram nosūtītas 346 devas eritrocītu masas un 1360 devas svaigi saldētas plazmas.

"Ar mūsu nodaļā sagatavotajiem asins komponentiem esam palīdzējuši kolēģiem Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienībā, Cēsu klīnikā, Limbažu slimnīcā un Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā," stāsta Krivicka.

Viņa atklāj, ka vērtējot nodaļas devumu, Valsts asins donoru centrs ir uzteicis nodaļas augsto darba intensitāti. Ņemot vērā nodaļas darbinieku skaitu, izrēķināts, ka katrs sagatavojis vidēji 56-60 devas asins komponentu. Salīdzinoši citās asins sagatavošanas nodaļās, kur darbinieku skaits lielāks, katrs sagatavojis vidēji 27-35 devas.

Asinsdonoru centra Pateicības rakstu ir saņēmusi arī Valmieras pilsētas pašvaldība – par donoru kustības finansiālu atbalstu, kas arī izveidojies daudzu gadu sadarbībā ar asins sagatavošanas nodaļu.

Vidzemes slimnīcas asins sagatavošanas nodaļa ir vienīgā no astoņām reģionālajām asins sagatavošanas nodaļām, kas saņēmusi šādu pateicību.

"Savu darbinieku un mūsu slimnīcas pacientu vārdā izsaku vislielāko pateicību mūsu uzticīgajiem asins donoriem, kas tik atsaucīgi un regulāri ziedo savas asinis cilvēku veselības un dzīvības glābšanai," norāda Krivicka.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)