Banner 980x90

Vidzemes slimnīcā būs pieejama neirosonogrāfija jaundzimušajiem

Ar 16.aprīli Vidzemes slimnīcas poliklīnikā būs pieejams jauns izmeklējums – neirosonogrāfija jaundzimušajiem, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informēja Vidzemes slimnīcā.

Valsts apmaksāto izmeklējumu veiks neonatoloģe dr. Sandra Gaile.

Kas ir neirosonogrāfija un kad tā nepieciešama? Stāsta dr.Gaile:

"Neirosonogrāfija ir galvas smadzeņu izmeklējums, kas ar ultraskaņas palīdzību ļauj noteikt izmaiņas un smadzeņu attīstības defektus. Neirosonogrāfija ir droša izmeklējuma metode – bez blakusparādībām un kontrindikācijām, un ērta metode, jo to var veikt pat tad, kad bērns guļ.

Neirosonogrāfiju būtu ieteicams veikt priekšlaicīgi dzimušiem bērniem, laikā dzimušiem bērniem ar zemu dzimšanas svaru, ar smadzeņu bojājumu pazīmēm, ar skābekļa trūkumu augļa attīstības vai dzemdību laikā, kā arī ar citu ķermeņa orgānu iedzimtām anomālijām."

Lai saņemtu valsts apmaksāto izmeklējumu, nepieciešams ģimenes ārsta nosūtījums.

Pieteikšanās uz izmeklējumu – poliklīnikas reģistratūrā, tālr. 64202601, 64202603 vai elektroniski: "www.vidzemesslimnica.lv/e-pieraksts".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)