Banner 980x90

Vidzemes slimnīcā aizvadīta konference veselības aprūpes darbiniekiem 

Foto: vidzemesslimnica.lv
Foto: vidzemesslimnica.lv

Par tradīciju kļuvusī rudens konference veselības aprūpes darbiniekiem Vidzemes slimnīcā pulcēja ģimenes ārstus, ārstu palīgus un māsas no Valmieras un tuvējiem novadiem, no Cēsīm, Valkas un Stāmerienas, Valmieras izglītības iestāžu māsas, Vidzemes slimnīcas ārstus un māsas, pilsētas informācijas portāls Valmiera24.lv uzzināja slimnīcā.

Atklājot konferenci, Vidzeme slimnīcas valdes priekšsēdētājs Uģis Muskovs uzsvēra nepieciešamību vēl vairāk un saskanīgāk sadarboties, lai nodrošinātu efektīvu cilvēkresursu un finanšu līdzekļu izmantošanu pacientu veselības aprūpē.

Konferences dalībniekiem tika piedāvāta bagātīga un ļoti informatīva programma. Vieslektors, medicīnas zinātņu doktors, gastroenterologs Aleksejs Derovs iepazīstināja ar protonu sūkņa inhibitoru un statīnu gaismas un ēnas pusēm.

Daudz jaunas un ikdienas darbā nepieciešamas informācijas ģimenes ārstiem deva Vidzemes slimnīcas speciālisti. Neiroloģijas nodaļas virsārste Ligita Belasova informēja par nākamnedēļ,10.oktobrī, atzīmējamo insulta vienības 10.dzimšans dienu un atgādināja par pareizajām darbībām, atpazīstot insulta pacientu. Diagnostiskās radioloģijas nodaļas virsārsts Ingus Supe iepazīstināja ar ieceri diagnostiskos izmeklējumus ģimenes ārstiem nosūtīt elektroniski, lai palīdzētu viņiem sekot savu pacientu stacionēšanas epizodēm un ārstniecības procesam. Algologs Guntis Iļķēns dalījās pieredzē par sāpju specifiku gados vecākiem pacientiem un to efektīvāku mazināšanu. Par predialīzes programmu un indikācijām pacientu nosūtīšanai pie nefrologa runāja jaunā kolēģe, nefroloģe Zane Smeltere-Spulle. Ārstnieciskā direktore Inga Ozoliņa informēja par maksas pakalpojumu pieejamību Vidzemes slimnīcā un medicīniskās dokumentācijas noformēšanas aktualitātēm, bet NMP un pacientu uzņemšanas nodaļas virsārste Anita Ābele atgādināja par nepieciešamo informāciju, ko ģimenes ārstam ieteicams sniegt pacientam, viņu nosūtot uz slimnīcu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)