Banner 980x90

Vidzemes plānošanas reģions Moldovā piedalīsies forumā par ekonomikas izaugsmi

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv
Vidzemes plānošanas reģiona (VPR) Attīstības padomes priekšsēdētājs Hardijs Vents un administrācijas vadītāja Guna Kalniņa-Priede šonedēļ viesosies Moldovā, kur runās par ekonomikas izaugsmes iespējām reģionos un abu valstu pieredzi šajā jautājumā, pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informē VPR sabiedrisko attiecību speciālists Vidzemes plānošanas reģionā Jānis Rubulis.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) organizētās vizītes ietvaros VPR vadība apmeklēs Moldovas ziemeļu lielāko pilsētu Beļcus un vienu no Ziemeļu reģiona pašvaldību centriem Riškanus.

Trešdien, 19.oktobrī Beļcos notiks forums par Latvijas un Moldovas ekonomiskās sadarbības iespējām. Abu valstu pārstāvji diskutēs par ekonomiskās izaugsmes iespējām reģionos un finansējuma piesaisti uzņēmējdarbības attīstībai. Šajā forumā VPR Attīstības padomes un Pārgaujas novada pašvaldības priekšsēdētājs H. Vents stāstīs par plānošanas reģiona nozīmi ekonomiskajā attīstībā.

Nākamajās dienās VPR vadība viesosies Riškanos, kas ir administratīvais centrs vienā no Moldovas Ziemeļu reģiona pašvaldībām. Riškanos viesi no Latvijas apmeklēs pilsētas nozīmīgākos tautsaimniecības objektus – spēkstaciju un vairākus uzņēmumus, kā arī dabas rezervātu. Vizīte Moldovā būs laba iespēja ne tikai dalīties pieredzē, bet arī saprast, kādas ir būtiskākās atšķirības, piemēram, ekonomikas izaugsmes veicināšanā.

Šī gada aprīlī Moldovas delegācija Latvijas vizītē iekļāva arī Pārgaujas novada apmeklējumu, un rezultātā tika parakstīts nodomu protokols par sadarbību starp Vidzemes plānošanas reģionu un Moldovas Ziemeļu reģiona attīstības aģentūru. Pēc nodomu protokola parakstīšanas – jūlija beigās – VPR uzņēma citu Moldovas delegāciju, kurā bija arī pārstāvji no Riškani rajona. Toreiz ar viesiem no Moldovas tika pārrunāti tādi jautājumi kā Eiropas Savienības (ES) fondu finansēto projektu ieviešana, atbalsts uzņēmējdarbībai un tūrisma attīstība. Moldovas delegācija apmeklēja arī Raunas novadu, kur tikās ar vietējiem uzņēmējiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)