Banner 980x90

Vidzemes Augstskolas un Klaipēdas Universitātes starptautiskajā maģistra studiju programmai virzās uz priekšu

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Neierasti ierastajai videi, kādu saistām ar akadēmisko darbu aizstāvēšanu, Vidzemes Augstskolas (ViA) un Klaipēdas Universitātes kopīgās Starptautiskās tūrisma pasākumu vadības (ITEM) maģistra studiju programmas absolventi aizstāvēja Jonišķeles muižā, Lietuvā, tādejādi prezentējot programmas ciešo saisti ar tūrisma nozari.

Kā pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē Vidzemes Augstskolas sabiedrisko attiecību speciāliste Vera Grāvīte, atudijas, kas iesākās pirms 1,5 gada noslēdzās ar maģistra darba aizstāvēšanu, tajā piedalījās pieci komisijas pārstāvji, kuriem savus darbus prezentēja seši studenti no Latvijas un Azerbaidžānas. Tika aplūkotas dažādas ar tūrismu un pasākumu vadību saistītas tēmas, tādas kā sporta pasākumi, kāzu tūrisms u.c.

Absolvētā programma ir pirmā šāda veida starptautiska kopīga maģistra studiju programma Latvijā, un tās galvenais mērķis ir sagatavot starptautiskā vidē konkurētspējīgus tūrisma pasākumu vadītājus, kā arī mazināt plaisu starp izglītību tūrismā un tūrisma un pasākumu nozari, kas jau sen Baltiju eksporta tirgos uztver kā vienotu galamērķi.

Docents, Tūrisma virziena direktora vietnieks akadēmiskajos jautājumos maģistra studiju programmās Andris Klepers, vērtējot studiju, programmu norāda: "Starptautisko publisko pasākumu jomā vērojuma pieaugoša konkurence Baltijas reģionā. Daudzās pilsētās izveidotā moderna publiskā infrastruktūra ir piemērota dažādu pasākumu rīkošanai. Pasākumi rada nozīmīgu ekonomisko ietekmi, palīdz pilsētām, pašvaldībām, tūrisma galamērķiem pozicionēties, izcelt savu zīmolu. Pasaules Ekonomikas forums paredz vēl lielāku pakalpojuma sektora ietekmi nākotnē. Pakalpojuma izpratne rada priekšrocības meklēt saskarsmes punktus. Kultūras pasākumi, sporta pasākumi, korporatīvie pasākumi, izklaides joma - daudz nodarbinātības iespēju, kur būtiskas prasmes ir radošumam, kritiskai domāšanai, kompleksu problēmu risinājumiem u.c."

Programmas absolventi iegūst kopīgu, divu valstu, universitāšu – Vidzemes Augstskolas un Klaipēdas Universitātes - izdotu maģistra grādu. Absolvējot šo programmu, ir iespējams pagarināt studijas Venēcijā un iegūt konsorcija partnerības augstskolas CaFoscari Universitātes maģistra grāda dubulto diplomu.

Maģistra studiju programma "Starptautiskā tūrisma pasākumu vadība" (International Tourism and Events Management/ ITEM) izveidota 2014. gadā un īstenota kopā ar Klaipēdas un CaFoscari Universitāti Venēcijā. Tās veidošanā piedalās arī Mančesteras Metropolitan universitāte Lielbritānijā, Starptautisko tūrisma ekonomikas pētījumu centrs Itālijā, izstrādē iesaistījās Igaunijas Viesnīcu un tūrisma vadības skola, kā arī Latvijas viesnīcu un restorānu asociācija.

2017. gadā ITEM programmā ir paredzēta jauna uzņemšana, stiprinot jau iesāktās tradīcijas sadarbībā ar Klaipēdas Universitāti un paverot jaunas sadarbības iespējas ar Ziemeļvalstīm studējošo konkurētspējas un karjeras izaugsmes iespēju veicināšanā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)