Banner 980x90

Vidzemes Augstskola saņēmusi licenci divu jaunu maģistra programmu īstenošanai

Daugavpils, 30.maijs, LETA. Augstākās izglītības kvalitātes aģentūra piešķīrusi licences divām jaunām Vidzemes Augstskolas (ViA) maģistra studiju programmām - "Mediju un informācijas pratība" un "Virtuālā realitāte un viedās tehnoloģijas", aģentūru LETA informēja ViA Sabiedrisko attiecību speciāliste Vera Grāvīte.

"Abu studiju programmu saturs ir tapis tiešā sadarbībā ar darba devējiem. Sekojot līdzi tehnoloģiju un sabiedrības attīstības tendencēm, šo programmu absolventi, ne tikai veiksmīgi iekļausies darba tirgū, bet jau studiju laikā būs liels atbalsts sabiedrībai, darbojoties praksēs un lietišķajā pētniecībā," uzskata ViA rektors Gatis Krūmiņš.

Programmā "Mediju un informācija pratība" uzmanība tiks pievērsta mūsdienu globalizētajai, digitalizētajai un mediētajai videi un tam, kā iegūtās zināšanas pielietot dažādu ar medijpratību un informācijas pratību saistītu problēmu risināšanai. Studiju programmas saturs balstās uz komunikācijas zinātnes pamatjautājumu padziļinātu apguvi kontekstā ar citu sociālo zinātņu un humanitāro zinātņu aktuālajām atziņām. Tās ietvaros studenti attīstīs izpratni par indivīdu, sabiedrības un tehnoloģijas mijiedarbības ekonomiskajiem, politiskajiem un sociālajiem aspektiem.

Savukārt programma "Virtuālā realitāte un viedās tehnoloģijas" sniegs zināšanas par virtuālās un papildinātās realitātes tehnoloģijām, to pielietojumu un lomu inovācijās. Tās ietvaros, studentiem būs iespēja stādāt pie aktuālajiem nozares izaicinājumiem un sadarboties ar tajā strādājošajiem profesionāļiem, kas ļaus iegūt jaunas zināšanas, attīstīt prasmes un kompetences veicot trīsdimensiju satura pārvaldīšanu, programmēšanu un modelēšanu.

Studiju programma "Mediju un informācijas pratība" ilgs 1,5 gadus, ja pirms tam iegūts profesionālais grāds, vai divus gadus, ja pirms tam ir iegūts akadēmiskais grāds. Pēc programmas absolvēšanas tiks iegūts akadēmiskais maģistra grāds komunikācijas zinātnē. Savukārt programmas "Virtuālā realitāte un viedās tehnoloģijas" studijas ilgs 1,5 gadus, un pēc absolvēšanas tiks iegūts profesionālais maģistra grāds virtuālās realitātes un mobilajās tehnoloģijās.

Dokumentu pieņemšana 2018./2019.akadēmiskajam gadam pamatstudiju programmās norisināsies vienotajā pieteikšanās sistēmā "www.latvija.lv" no 25.jūnija līdz 10.jūlijam, bet visās maģistra studiju programmās pieteikšanās notiks elektroniski ViA vietnē no 25.jūnija līdz 10.jūlijam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)