Banner 980x90

Vējonis Valmierā no iedzīvotāja saņem rakstisku priekšlikumu lauku apdzīvotības veicināšanai

Valmiera24.lv
Valmiera24.lv
Piektdien, 10.jūnijā Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis Valmieras integrētajā bibliotēkā tikās ar iedzīvotājiem un atbildēja uz sabiedrībai aktuālajiem jautājumiem.

Kā pilsētas informācijas portāls Valmiera24.lv novēroja tikšanās laikā,  kāds Burtnieku novada iedzīvotājs Valsts prezidentam iesniedza priekšlikumu par nepieciešamību dibināt komisiju, kas nodarbotos ar Latvijas lauku apdzīvošanas problēmu izpēti un risināšanu. 

Iedzīvotājs statistiskā norādīja, kā ir mainījies darbspējīgo cilvēku skaits lauku apgabalos. Tāpat priekšlikuma iesniedzējs uzsvēra, ka lauku reģionos būtu vairāk jādomā par ceļu infrastruktūras uzlabošanu un jaunāko tehnoloģiju ieviešanu. 

"Tagad visi ceļi ved uz pilsētām. Tam būtu jābūt otrādi," piebilda iedzīvotājs.

Vējonis uzsvēra, ka valstī ir divas ministrijas (Vides Aizsardzības un Reģionālās attīstības Ministrija, kā arī Zemkopības ministrija), kas nodarbojas ar šo jautājumu risināšanu, taču piebilda, ka pats personīgi ar priekšlikumu iepazīsies. 

Savukārt kāda māmiņa tikšanās laikā izteica vēlmi, lai bērnus, kas aug audžuģimenēs finansē valsts, nevis katra pašvaldība atsevišķi. Tas radītu vienlīdzīgus finansu apstākļus bērniem ģimenē. 

Vējonis izteikumam piekrita: "Atbalstam ir jānāk no valsts, lai neatkarīgi, kur bērns dzīvo, visi varētu uzaugt vienādos apstākļos".
Tāpat iedzīvotāji prezidentam uzdeva jautājumus par valsts drošību, kā arī par veselības ministra Gunta Belēviča atkāpšanos un veselības nozari valstī kopumā.  

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)