Banner 980x90

Vasaras darbam Valmieras pilsētā pieteikušies vairāk nekā 600 skolēnu

Valmiera, 25.maijs, LETA. Šogad Valmieras pilsētas pašvaldības skolēnu vasaras nodarbinātības programmā saņemti vairāk nekā 600 skolēnu pieteikumi, aģentūru LETA informē Valmieras pilsētas pašvaldības pārstāve Liene Zālīte.

Šobrīd ir nodrošinātas darbavietas vairāk nekā 430 skolēniem. Ņemot vērā lielo interesi, turpinās darbavietu meklēšana, lai visiem varētu nodrošināt iespēju strādāt vasarā.

Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, šogad skolēnu interese par vasaras nodarbinātības programmu ir palielinājusies. Pirmajās 30 pieteikšanās minūtēs tika saņemti vairāk nekā 100 pieteikumi, kas norāda uz skolēnu īpaši augsto aktivitāti. 2016.gadā vasaras nodarbinātības programmā strādāja 483 skolēnu, 2015.gadā – 338, savukārt 2014.gadā vasaras nodarbinātības programmu izmantoja 221 skolēns.

Skolēnu vasaras nodarbinātības programmā tika aicināti pieteikties jaunieši vecumā no 13 līdz 18 gadiem, kuri deklarēti Valmieras pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā. Katram skolēnam būs iespējams strādāt 15 darba dienas – 20 stundas nedēļā un ne vairāk kā četras stundas dienā Valmieras pilsētas pašvaldības iestāžu vai uzņēmumu pieteiktajās vakancēs, saņemot atlīdzību par nostrādāto laiku.

Skolēnu darbs Valmierā tiks organizēts četros periodos - no 1. līdz 21.jūnijam, no 26. līdz 14.jūlijam, no 17.jūlija līdz 4.augustam un no 7. līdz 25.augustam.

Līdz šim skolēnu vasaras nodarbinātības programmā iesaistījušās 27 Valmieras pilsētas pašvaldības iestādes vai uzņēmumi. Visvairāk vakances pieejamas Valmieras pilsētas pašvaldības Nekustamā īpašuma apsaimniekošanas pārvaldē - 88, SIA "Vidzemes slimnīca" - 40, Valmieras pilsētas 2.pirmsskolas izglītības iestādē "Ezītis" - 40 un SIA "Vidzemes Olimpiskais centrs" - 32.

Skolēnu nodarbinātības programmas mērķis ir radīt iespēju apgūt nepieciešamās darba pamatprasmes un iemaņas, iegūt darba pieredzi, lietderīgi pavadot vasaras brīvlaiku.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)