Banner 980x90

Valsts svētkos Valmierā sveic pilsētas apbalvojumu ieguvējus

Anna Kārkliņa/ Valmiera24.lv
Anna Kārkliņa/ Valmiera24.lv

Trešdien, 18.novembrī, Valmieras Kultūras centrā apbalvoja Valmieras pilsētas apbalvojumu "Goda valmierietis 2015", "Gada valmierietis 2015" un "Pateicība" laureātus.

"Sveicu visus Latvijas neatkarības 97.gadadienā. [...] Latvija par valsti kļuva, kad visgrūtākajā brīdī atrada sevī gribu un spēku veidot neatkarīgu valsti. Šodienas pasaule ir citāda - pastāv tie, kas sadarbojas, tādēļ, pieminot valsts drošību, mēs esam kļuvuši gan par Eiropas Savienības dalībvalsti, gan NATO alianses biedru. Taču, gluži kā pirms gadsimta, arī šobrīd mūsu Latvijas valsti sargā pārliecība, ka tai jābūt brīvai un neatkarīgai," sveicot klātesošos norādīja Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks.

Šogad apbalvojumu "Goda valmierietis 2015" saņēma bijušais Valmieras Valsts ģimnāzijas direktors un bijušais Valmieras pilsētas pašvaldības domes deputāts Jānis Zemļickis par ilggadēju, uzticamu un nesavtīgu darbu Valmieras Valsts ģimnāzijas (direktora pienākumus pildīja no 1990. līdz 2015.gadam) un Valmieras pilsētas labā. Kā rakstīts kandidāta pieteikumā, Jānis Zemļickis, pēc profesijas būdams ģeogrāfijas skolotājs, varējis ar savu neatlaidību un spēju pārliecināt aizraut ne vien skolas kolektīvu un audzēkņus un viņu vecākus, bet arī pacelt vispārējās izglītības kvalitātes latiņu Valmierā ļoti augstā līmenī, izveidojot vienu no prestižākajām mācību iestādēm Vidzemē.

Ņemot vērā skolas panākumus mācību un audzināšanas darbā, kur liels nopelns ir tieši Zemļickim, 1996.gadā ar Valmieras pilsētas pašvaldības domes lēmumu mācību iestādei tika piešķirts ģimnāzijas nosaukums, bet pēc astoņiem gadiem – 2004.gadā – ar Latvijas Republikas (LR) Ministru kabineta rīkojumu ģimnāzijai tiek piešķirts Valsts ģimnāzijas statuss.

Apbalvojumu "Goda valmierietis 2015" saņēma arī Laimonis Putniņš, SIA "VALPRO" aprīkojuma konstruktors, par mūža darbu, kas veltīts savai pirmajai un vienīgajai darbavietai – Valmieras lielākajam un starptautiski atzītajam metālapstrādes uzņēmumam SIA "VALPRO". Pieteicējs raksta: "Apbalvojums "Goda valmierietis 2015" jāpiešķir par sniegto ieguldījumu uzņēmuma darbībā, attīstībā un starptautiskās konkurētspējas palielināšanā. Putniņš piedalījies jaunu produktu dizaina izgudrošanā un jaunu tehnoloģiju ieviešanā. Viņš ir patentēta izgudrojuma "Kannu izlējējs" autors."

Tāpat apbalvojumu "Goda valmierietis 2015" piešķīra Jurim Kubuliņam, bijušajam Valsts policijas Valmieras rajona policijas pārvaldes priekšniekam, par nesavtīgu, pašaizliedzīgu un atbildīgu darbu Valsts policijas Valmieras rajona policijas pārvaldē no 1974. līdz 2003.gadam, veicinot Valmieras iedzīvotāju drošību. Par sasniegtajiem darba rezultātiem Kubuliņš vairākkārt saņēmis LR Iekšlietu ministrijas un Valsts policijas apbalvojumus. Par ieguldījumu noziedzīgu nodarījumu atklāšanā 1997.gadā apbalvots ar augstāko Latvijas valsts apbalvojumu – piektās šķiras Triju Zvaigžņu ordeni.

Apbalvojums "Gada valmierietis 2015" tika piešķirts Valmieras Drāmas teātra aktrisei Dacei Everss par profesionālu un radošu darbu Valmieras Drāmas teātrī, veicinot tā profesionālo izaugsmi un atpazīstamību ne tikai Vidzemē un Latvijā, bet arī Skandināvijā, Krievijā un citās valstīs, filmējoties starptautiskās kinofilmās.

Apbalvojumu saņēma arī Argods Miglāvs, Valmieras Kultūras centra politiski represēto vīru kora "Baltie bērzi" dalībnieks, par pacietīgu, mērķtiecīgu un rūpīgu darbu, vācot un apkopojot materiālus par Valmieras Kultūras centra politiski represēto vīru kori "Baltie bērzi", kam pateicoties tapusi dokumentālā filma.

Kā Miglāvu raksturo pieteicējs: "Kaligrāfiskā rokrakstā sarakstītas grāmatas, savāktas fotogrāfijas, avīžraksti un visam pāri arī paša piedzīvotais (pārdzīvotais) Sibīrijā, kas neļauj nokārt degunu, bet tieši pretēji – iedvesmo citus cilvēkus būt lepniem un mīlēt savu zemi!"

Šogad apbalvojums "Gada valmierietis 2015" tika piešķirts SIA "Vidzemes slimnīca" ārstei, infektoloģei Anitai Grabei par ilggadēju, pašaizliedzīgu darbu, neatlaidību un atsaucību, strādājot SIA "Vidzemes slimnīca" Infekcijas slimību nodaļā, kā arī strādājot par bērnu ārsti un joprojām turpinot darbu kā dežūrārstei.

Tāpat apbalvojumu saņēma diriģente un mūzikas pedagoģe Irēna Zelča par Valmieras Mūzikas skolas kora klases dibināšanu, kas veiksmīgi darbojas jau 27 gadus.

Irēnas Zelčas vadītais koris – Valmieras Mūzikas skolas 5.-9.klašu meiteņu koris "SolLaRe" – XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos ieguva 92,78 punktus, Zelta diplomu, kā arī 2.vietu savā grupā.

Apbalvojumu "Gada valmierietis 2015" piešķīra arī Valmieras futbola kluba trenerim Gatim Ērglim par jauniešu iedrošināšanu nodarboties ar sportiskām aktivitātēm, kā arī par atbalsta un motivācijas sniegšanu jauniešiem, izvēloties aktīvas un veselīgas brīvā laika pavadīšanas iespējas.

Tāpat tika piešķirts pilsētas apbalvojums "Pateicība". To šogad saņēma Valmieras Jaunatnes centra "Vinda" pulciņa "Ziķeru darbnīca" vadītāja Dzirkstīte Stūraine par aizrautīgu darbu ar 5-11 gadus veciem bērniem, izglītojot un ieinteresējot viņus pasaules izzināšanā. 
"Pateicību" piešķīra arhitektam Andrim Skalītim par nozīmīgu devumu pilsētas plānošanā un būvniecībā, kā arī par savu zināšanu un pieredzes veltīšanu valmieriešu dzīvesvides uzlabošanā.

Apbalvojumu saņēma Valmieras Sv. Sīmaņa draudzes mācītājs Arnis Bušs par ieguldīto darbu Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcas simbola – gaiļa – atjaunošanas darbu vadīšanā. "Pateicību" saņēma arī friziermeistare Spodra Lemese par nesavtīgu darbu un ieguldījumu daudzu Valmierā zināmu un iecienītu friziermeistaru izaugsmē, žurnālists Guntis Vīksna par ieguldījumu valmieriešu informēšanā un pilsētas aktualitāšu atspoguļošanā, ilggadēji strādājot par žurnālistu laikrakstā "Liesma", kā arī biedrības "Valmieras pilsētas pensionārs" biedre Vallija Birzgale par ieguldīto darbu un sirds siltumu, brīvprātīgi darbojoties biedrībā "Valmieras pilsētas pensionārs", organizējot un vadot pasākumus, īstenojot projektus, kā arī vadot deju kopu "Atvasara".

Tāpat apbalvojumu "Pateicība" piešķīra Valmieras Viestura vidusskolas muzeja vadītājam Mārim Lapsiņam par grāmatas "Sprīdītis" Laimīgajā zemē" izveidošanu, kurā pastāstīts par skolēnu teātra 50 darba gadiem (1958-2008) un kas ir veltījums skolēnu teātra "Sprīdītis" dibinātājam, skolotājam un režisoram Zigurdam Ķesterim, atzīmējot viņa 80 gadu jubileju.

Visi apbalvojumu saņēmēji tika sveikti Latvijas Republikas Proklamēšanas dienai veltītā svinīgā sarīkojumā 18.novembrī, Valmieras Kultūras centrā. Koncertā uzstājās Valmieras Kultūras centra un Vidzemes Augstskolas jauniešu koris "Skan", Valmieras Mūzikas skolas 5.-9.klašu meiteņu koris "SolLaRe" un grupa "Lata Donga".

Pasākuma laikā Goda un Gada valmieriešiem tika pasniegts Valmieras pilsētas pašvaldības atzinības raksts un īpaši izgatavota piemiņas nozīmīte – Valmieras sudraba pakavs, kurā iegravēts apbalvojuma saņēmēja vārds un uzvārds.

Laikā no 3.augusta līdz 30.septembrim iedzīvotāji tika aicināti izvirzīt kandidātus apbalvojumu saņemšanai, lai pateiktos cilvēkiem, kuri veicinājuši Valmieras attīstību, izaugsmi, cilvēku labklājību un atpazīstamību. Kopumā tika saņemti 29 pieteikumi par 25 kandidātiem. Atbilstoši Valmieras pilsētas pašvaldības nolikumam "Par Valmieras pilsētas pašvaldības apbalvojumiem" visus kandidātus izvērtē un apbalvojumu ieguvējus apstiprina Valmieras pilsētas pašvaldības dome.

Valmieras pilsētas apbalvojumi "Goda valmierietis" un "Gada valmierietis" tiek piešķirti kopš 1999.gada.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)