Banner 980x90

"Valmiermuižas alus" ieguldījis 15 000 eiro jaunā Valmieras pilsētai veltītā bezalkoholiskajā dzērienā

Rīga, 26.jūl., LETA. Alus darītava "Valmiermuižas alus" investējusi 15 000 eiro jaunā bezalkoholiskajā dzērienā - Valmieras pilsētai veltītā zīmola "Gardu muti" BIO liepziedu vēstējas radīšanā, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Uzņēmumā norādīja, ka jaunais Valmierai veltītais dzēriens top no Latvijā ievāktiem bioloģiskiem liepziediem, ko vāc SIA "3x9 zālītes" Vecpiebalgā, kā arī liepu lapām, kas tiek plūktas visā Latvijā.

Kompānija plāno jauno bezalkoholisko dzērienu prezentēt Valmieras 736.dzimšanas dienas pasākumu ietvaros, ko pilsētā atzīmē no 26. līdz 28.jūlijam.

Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks norādīja, ka liepas ir viens no Valmieras simboliem, kas sakņojas pilsētas ģerbonī. "Valmierā, sajūtot gaisā saldo liepu ziedu smaržu, ik gadu zinām - vasara ir sākusies, tādēļ vēlējāmies šo smaržu, garšu un noskaņojumu ielikt īpašā Valmieras dzērienā," viņš teica.

LETA jau ziņoja, ka 2018.gadā "Valmiermuižas alus" strādāja ar 5,373 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 16,6% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 31,8% un sasniedza 168 173 eiro.

Kompānija "Valmiermuižas alus" reģistrēta 2005.gada jūnijā, un tās pamatkapitāls ir 1,397 miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir "Valmiermuižas ieguldījumu fonds", kurā 60% daļu pieder Aigaram Ruņģim, 24% - Austrijas ieguldījumu fondam "Industrieliegenschaftenvervaltungs AG" (ILAG), bet 16% - Vācijas uzņēmumam "Thinkflink GmbH".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)