Banner 980x90

Valmiermuižā tiks atzīmēta Miķeldiena

Valmiera, 11.sept., LETA. 23.septembrī no plkst.11 līdz 15 pie Valmiermuižas alus darītavas tiks atzīmēta Miķeldiena un norisināsies tirdziņš "Ar "Gardu muti" Valmiermuižā", aģentūru LETA informēja Valmiermuižas kultūras biedrība.

Miķeļos ar svinībām un mielastu tiek atzīmēta lielo darbu noslēgšana, galdā tiek celts viss, kas vasarā sarūpēts. Svinībām par godu Valmiermuižā ieradīsies tirgotāji no malu malām, līdzi vedot - dārzeņus, sierus, gaļu, zivis un citus gardumus, ar ko mieloties un papildināt savus ziemas krājumus. Savukārt amatnieki būs parūpējušies par māla traukiem, kalumiem, koka darinājumiem un pinumiem. Būs arī dažādas krāšņumlietas - rotas, jostas, sveces un citi amatnieku meistarstiķi.

Sendienās Miķeļdienas svinībām tika pievērsta īpaša vērība, jo pēc gara darba posma tā bijusi kā zīme par mierīgāka laika sākumu. Miķeļdienas tradīcijas caur dziesmām un stāstiem izzināt ļaus folkloras kopa, bet dažādās meistarnīcās šeptēs tuvākās apkaimes meistari. Būs iespējams veidot rotājumus no labības un doties izjādēs ar zirgiem.

Miķeļdienā neiztrūkstoša nodarbe bija alus brūvēšana, tamdēļ Valmiermuižas alus darītavas meistari galdā cels tumīgu, saldu un garšā izteiksmīgu alu, kas īpaši veltīts Miķeļdienai. Bet, lai nenoreibtu no alus un svētkiem, gan sestdien, gan svētdien no plkst.10 līdz 14 Valmiermuižas alus virtuves pavāri visus gaidīs uz Latvijas garšu vēlajām brokastīm, kur būs sarūpēts viss, lai izbaudītu nesteidzīgu brokastu maltīti, ar šī brīža meža un dārza veltēm galvenajā lomā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)