Banner 980x90

Valmieras Ziemas mūzikas festivāls šoreiz apvienos Baltijas un Ziemeļu valstu mūziku

Rīga, 19.dec., LETA. Valmierā no 17.janvāra līdz 20.janvārim notiks Starptautiskais Ziemas mūzikas festivāls, kura koncertos šoreiz izskanēs Baltijas un Ziemeļu valstu mūzika, aģentūru LETA informēja Valmieras pašvaldības pārstāve Zane Bulmeistare.

Festivāla devīze ir "Sadosim rokas, sasiesim sirdis mūzikā". Ne tikai Latvija, bet arī Lietuva un Igaunija atzīmē valsts dibināšanas 100.gadadienu. Baltijas valstis un Ziemeļvalstis vieno kultūrvēsturiskās, politiskās un ekonomiskās saites. Lai svinētu neatkarību un stiprinātu sadarbību, arī festivālā uzsvars likts uz kopā būšanu, skaidroja Valmieras Mūzikas skolas direktore Inese Sudraba.

Festivālu 17.janvārī Valmieras 5.vidusskolā atklās ansamblis "Tempus Balticus", kurā apvienojušies trīs mūziķi no Latvijas un Igaunijas - klarnetists Jānis Tretjuks, čelliste Māra Botmane un pianists Johans Randvere. Koncertprogrammā skanēs darbi, kurus radījuši Erki Svens Tīrs, Ēriks Ešenvalds, Magnuss Lindbergs, Emīls Hartmanis.

Nākamajā dienā, 18.janvārī, Valmieras 5.vidusskolā skanēs koncerts "No Baha līdz Džobimam vibrofona skaņās" dueta Jāņa Bombizo-Fedotova un Riharda Plešanova izpildījumā. Bombizo-Fedotovs ir "Lielās mūzikas balvas 2014" nominācijas "Gada jaunais mākslinieks" ieguvējs, viņš tiek dēvēts arī par vibrofona spēles vēstnesi Latvijā. Šajā koncertā skanēs dažādu laikmetu un stilistikas mūzika - Johans Sebastiāns Bahs, Kristofers Dīns, Ārons Pārks, Čiks Korea, Antonio Karloss Žobims un Emanuels Sēžurmē.

Valmieras Kultūras centrā 19.janvārī no plkst.10 līdz 17 norisināsies koncerts - maratons, kurā uzstāsies gan Valmieras Mūzikas skolas, gan citu Latvijas un ārvalstu mūzikas skolu audzēkņi un pedagogi. Pēc muzikālā maratona plkst.19 sāksies džeza vakara koncerts "Džezs dzied Aspaziju". Koncertā izskanēs džeza mākslinieku Edgara Cīruļa, Svena Vilsona un Jāņa Rubika oriģinālmūzika, kurā, savienojot improvizācijas elementus un Aspazijas dzeju, tiek radīts unikāls džeza skanējums.

Festivāla noslēgums gaidāms 20.janvārī, kad no plkst.14 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā skanēs koncerts "Sadosim rokas, sasiesim sirdis mūzikā". Uzstājoties Valmieras Mūzikas skolas vecāko klašu audzēkņiem un pedagogiem, Rīgā tiks ieskandināta Valmieras Mūzikas skolas 100 gadu jubileja, kas tiks svinēta 2020.gadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)