Banner 980x90

Valmieras Valsts ģimnāzijas skolēni atzīmēs Dzejas dienas

Valmiera, 10.sept., LETA. 12. septembrī un 20.septembrī Valmieras Valsts ģimnāzijas skolēni ar dažādām aktivitātēm atzīmēs Dzejas dienas, aģentūru LETA informēja Valmieras pilsētas pašvaldības pārstāve Liene Zālīte.

12.septembrī notiks akcija "Dzejolis uz trotuāra", kad Valmieras Valsts ģimnāzijas skolēni ar krāsainajiem krītiņiem rakstīs iepriekš izvēlētas dzejas rindas vai pantus uz trotuāra tiem īpaši piemeklētās vietās Valmierā.

Akcija tiek rīkota, lai popularizētu dzeju un netradicionālā veidā veicinātu lasīšanu skolēnu vidū. Tā pirmo reizi norisinājās pērn, kad skolēni izrādīja lielu interesi un jau laicīgi atlasīja dzejoļus, izvēloties gan klasiķu darbus, gan mūsdienu autoru dzeju. Turklāt akcija ievērību izpelnījās arī valmieriešu un pilsētas viesu vidū, tā ļāva sajust Dzejas dienu klātbūtni pilsētvidē.

Šogad skolēni dalīsies vairākās domubiedru grupās, lai rakstītu dzeju uz trotuāra, nevis klasēs, kā tas bija iepriekš. 12.septembrī aicinām ikvienu interesentu sekot līdzi un atbalstīt akcijas "Dzejolis uz trotuāra" norisi.

Savukārt 20.septembrī plkst.15 Valmieras Valsts ģimnāzijas svinību zālē notiks "Dzejas slams", kad skolēni demonstrēs dzejas performances un pašsacerētus tekstus, papildinot tos ar muzikālu un vizuālu noformējumu. Pasākumu vadīs pagājušā gada "Dzejas slama" uzvarētāja, 12.klases skolniece Rūta Ozoliņa. Dalībnieku uzstāšanos vērtēs skatītāji un žūrija. Pasākuma noslēgumā tiks pasniegtas žūrijas balvas un īpašā skatītāju simpātijas balva.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)