Banner 980x90

Valmieras TIC notiks stāstu vakars "Sešas valstis vienā ceļojumā"

Ceturtdien, 31.martā plkst.18.30 Valmieras Tūrisma informācijas centrā (TIC) kopā ar ceļotāju Santu Paegli stāstos un bildēs valmierieši un pilsētas viesi varēs "ceļot" un tuvāk iepazīt sešas valstis, kas apmeklētas maršruta Latvija-Serbija-Latvija laikā, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē Valmieras TIC projektu vadītāja Aiga Akmentiņa.

Santa savu ceļojumu sāka Rīgā. Tālāk ceļojums vedis caur desmit valstīm un sešas no tām iepazītas tuvāk, veicot lielākus un mazākus attālumus kājām. Ceļojuma laikā Santa gan gājusi kājām, gan braukusi ar autobusiem un vilcieniem, kopā veicot ap 5300 km! Taču ceļotāja tam nepiešķir lielu nozīmi, jo ceļojuma laikā veiktais attālums nav bijis galvenais, bet gan iespēja būt kustībā un atklāt jaunas vietas. Uzmanību piesaistījis skats, kas paveras uz Medvedgradas pili uz Zagrebas fona, Savas krasti pēc plūdiem, ceļojuma laikā izbaudīts ainaviskākais vilciena maršruts no Vīnes līdz Zagrebai, kā arī saullēkts kalnos, kad rīta agrumā migla vēl pa ieleju dzīvojas.

Veiktā maršruta laikā ceļotāja nonākusi pie svarīgas atziņas: "Pulksteņa laiks ir svarīgs tikai, lai nenokavētu tālāk ejošo transportu, pārējais laiks ir Tavs, lai atklātu konkrēto vietu pēc iespējas pamatīgāk! Pat dzelzceļa darbinieku streiks nav iemesls satraukumam! "

Nākamais ceļotāju stāstu un bilžu vakars "Muižas ekspresis" notiks 28.aprīlī plkst.18.30 Valmieras Tūrisma informācijas centrā, kad ar savu ceļotājas stāstu mūs iepazīstinās Madara Muižniece, daloties piedzīvotajā, ceļojot cauri Āzijas plašumiem.

Dalība Ceļotāju stāstu vakarā ir bez maksas. Tā kā vietu skaits ir ierobežots, aicinām interesentus pieteikties savlaicīgi, rakstot e-pastu tic@valmiera.lv, ierodoties Valmieras Tūrisma informācijas centrā vai zvanot pa tālruni 64207177.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)