Banner 980x90

Valmieras tehnikumu turpmāk vadīs Vineta Melngārša

Vineta Melngārša/ Publicitātes foto
Vineta Melngārša/ Publicitātes foto
Oktobra sākumā Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija Valmieras tehnikuma direktora amatā apstiprinājusi Vinetu Melngāršu, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Zane Bulmeistare. 

No 2011.gada Vineta Melngārša strādāja Valmieras pilsētas pašvaldībā, veicot Valmieras Izglītības pārvaldes (VIP) speciālistes izglītības jautājumos darba pienākumus, bet no 2012.gada līdz 2016.gada 3.oktobrim viņa bija VIP vadītājas vietniece. 

"Pildot izglītības pārvaldes vadītājas vietnieces amata pienākumus, esmu guvusi nenovērtējamu darba pieredzi, uzdrīkstoties pieņemt jaunus profesionālos izaicinājumus. Valmieras tehnikumā jau pašlaik ir radīta mūsdienīga mācību vide un materiāli tehniskā bāze, par ko pateicos līdzšinējam Valmieras tehnikuma direktoram Ērikam Spuriņam un viņa vadītajai komandai," stāsta Melngārša.

Skaidrojot par darba uzdevumiem, Melngārša norāda: "Valmieras pilsētā koncentrējas lieli ražošanas, tirdzniecības un pakalpojumu sniegšanas uzņēmumi. Turpmākajos gados ir paredzama pilsētas strauja industriālās zonas attīstība un esošo industriālo teritoriju potenciāla maksimāla izmantošana, kas norāda uz prognozējamu nepieciešamību pēc profesionāli izglītotiem jauniem speciālistiem. Valmieras tehnikuma uzdevums sadarbībā ar nozaru asociācijām, Vidzemes reģiona darba devējiem, kā arī pilsētu un novadu pašvaldībām ir pilnveidot un sniegt kvalitatīvu profesionālās izglītības pakalpojumu, kas pēctecībā Vidzemes reģiona uzņēmumus nodrošinās ar darba tirgus pieprasījumam atbilstošiem kvalificētiem darbiniekiem. Uzdrīkstēšos prognozēt – turpmākajos gados arvien vairāk Valmieras un tās apkārtējo novadu jaunieši izvēlēsies apgūt profesionālo izglītību tieši šajā izglītības iestādē. Esmu gatava uzklausīt dažādas risinājumu iespējas, jo gan Valmieras tehnikuma pedagogi un darbinieki, gan esošie un iespējamie sadarbības partneri katrs ir savas jomas eksperti. Tādēļ tikai spējā sadarboties un atklātu diskusiju veidā mēs varam nonākt līdz izvirzītajam mērķim. Amatam ir zelta pamats – tā ir gadu simtiem pārbaudīta gudrība."

Līdzšinējais direktors Ēriks Spuriņš Valmieras tehnikumu vadīja 27 gadus, 2016.gadā dodoties pensijā. Direktors šā gada 2.augustā par ilggadēju un nozīmīgu ieguldījumu jauniešu profesionālās izglītības attīstībā, kā arī par veiksmīgi īstenotiem Eiropas Reģionālās attīstības fonda projektiem saņēma Ministru kabineta Atzinības rakstu.

2016./2017.mācību gadā Valmieras tehnikums piedāvā apgūt ap 30 dažādu izglītības programmu, un šobrīd tiek īstenotas 19 no tām. Skolā var apgūt profesionālās vidējās izglītības, arodizglītības, profesionālās pamatizglītības, kā arī mūžizglītības programmas. Valmieras tehnikums jau no 2010./2011.mācību gada ir Junior Achievement Latvija dalības skola.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)