Banner 980x90

Valmieras teātrī šosezon gaidāmas vēl trīs pirmizrādes

Valmiera, 3.apr., LETA. Līdz sezonas beigām Valmieras teātrī gaidāmas trīs pirmizrādes - 12.maijā Juliuša Slovacka "Baladīna", 25.maijā Annas Brigaderes "Dievs. Daba. Darbs" un 15.jūnijā Deivida Berija "Augusta vaļi", aģentūru LETA informēja teātra pārstāve Zane Ceriņa.

Poļu dramaturga Slovacka lugu Valmierā iestudējis Viesturs Kairišs, bet galveno lomu uzņēmusies Elīna Vāne.

Ar lugu "Baladīna" Slovackis poļu literatūrā lika pamatus novatoriskai, leģendām un pasakām caurvītai, folklorā sakņotai dramaturģijai, kas stāsta par varaskāres pārņemtu, līdz saltai nežēlībai nocietinātu sirdi, kas ar viltu un nelietību Baladīnai liek iet pāri līķiem uz karaļa troni.

25.maijā izrādāmais Brigaderes darbs Jāņa Znotiņa režijā būs paredzēts bērniem un viņu vecākiem.

Kopā ar galveno šī stāsta varoni Anneli tiks skaidrots, kas ir Dievs Annelei un sabiedrībai šodien? Kas ir daba Annelei un cilvēkiem šodien? Kas ir darbs Annelei un sabiedrībai šodien? Kas ir vecāki Annelei un šodienas paaudzei? To visu kopā piedzīvojot un iztēlojoties. Kopā spēlējoties. Kopā lasot. Kopā pasauli izzinot.

Ar šo iestudējumu režisors Znotiņš turpina ar izrādi "Staburaga bērni" aizsākto - balstoties uz latviešu literatūras kanonā iekļautajiem darbiem, radīt aizraujošu, dzīvu un brīnumu pilnu pasauli burtiski no nekā.

Pēdējā sezonas pirmizrāde būs 15.jūnijā. Berija stāsts par divām māsām "Augusta vaļi", ko iestudē režisors Felikss Deičs sadarbībā ar scenogrāfu un kostīmu mākslinieku Valteru Kristbergu.

Valmieras teātrim šī ir ļoti īpaša izrāde - kopdarbā satiekas vecmeistars Deičs ar teātra leģendām: Ligitu Dēvicu, Leldi Kalēju, Agri Māsēnu, Aigaru Vilimu un Māru Zemdegu no Latvijas Nacionālā teātra.

Kā katru vasaru, divas māsas, Lībija un Sāra, ir apmetušās savā vasaras mājā vientulīgas salas krastā pie okeāna. Taču šī vasara ir citādāka. Varbūt mūža nogale nav tikai vecums, kas neizbēgami piemeklēs mūs visus, bet kāda vieta, kā neizbēgama vientulība, kas ilgojas vēl pēdējo reizi ieraudzīt vaļus. Un varbūt abas māsas, gaidīdamas vaļus, kas vēsta par rudeni, spēs viena otru ieraudzīt no jauna. Kā pirmo reizi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)