Banner 980x90

Valmieras teātra jaunajā sezonā plānoti 12 jauniestudējumi

Rīga, 7.aug., LETA. Valmieras teātra 2017./2018.gada sezonā šogad plānoti 12 jauniestudējumi, teātra preses konferencē sacīja valsts SIA "Valmieras drāmas teātris" direktore Evita Sniedze.

Iepriekšējā sezonā teātris nospēlējis 321 izrādi, savukārt izbraukumos notikušas vairāk nekā 60 izrādes.

Visapmeklētākā izrāde pērnajā sezonā bija Aleksandra Ostrovska "Muiža Kaņepēs", kuru apmeklējuši 50 000 skatītāju. Tāpat starp skatītākajām izrādēm bijusi Viestura Roziņa - "80 dienās apkārt zemeslodei" un Māras Ķimeles - "Emmijas laime".

Arī Valmieras teātra festivāls pirms jaunās sezonas uzsākšanas, pēc Sniedzes domām, aizvadīts ļoti labi. Festivālu apmeklēja aptuveni 5000 cilvēku. Sniedze sacīja, ka festivāla uzdevums bija atklāt bērniem to, ka bez telefoniem un citām ierīcēm arī iespējams ļoti interesanti pavadīt laiku un, viņasprāt, mērķis tika sasniegts.

Teātra jaunās sezonas pirmā pirmizrāde Elīnas Cērpas iestudējumam "Lūcis" būs skatāma 18.augustā. Tai sekos režisora Sergeja Ščipicina iestudējums "Mazās traģēdijas" kura pirmizrāde paredzēta 22.septembrī un Māras Ķimeles "Eiridīke", kas būs skatāma no 20.oktobra. No 3.novembra Valmieras teātrī varēs redzēt Ineses Mičules "Kaķis uz nokaitēta skārda jumta".

2018.gadu teātris uzsāks ar režisora Georgija Surkova izrādi "104 lappuses par mīlestību" 12.janvārī. Mārtiņa Eihes "Meža meitas" pirmizrāde notiks 19.janvārī, bet Ineses Pudžas "Laimīgās dienas" varēs redzēt no 2.februāra. Tāpat februārī skatītāji varēs novērtēt jauniestudējumu "Vidzemes stāsti un noveles".

7.aprīlī paredzēta Varisa Braslas "Erots" pirmizrāde, savukārt sezonu maijā noslēgs "Baladīna" un "Dievs. Daba. Darbs" pirmizrādes.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)