Banner 980x90

"Valmieras stikla šķiedras" peļņa deviņos mēnešos sasniegusi 6,646 miljons eiro

Rīga, 24.nov., LETA. Stikla šķiedras ražotāja "Valmieras stikla šķiedra" koncerns šogad deviņos mēnešos strādāja ar 97,592 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 1,3% mazāk nekā 2016.gada attiecīgajā periodā, savukārt grupas peļņa pieaugusi par 47,9%, sasniedzot 6,646 miljonus eiro, liecina biržai "Nasdaq Riga" iesniegtais kompānijas finanšu pārskats.

"Neskatoties uz augsto produkcijas pieprasījumu, neto apgrozījums ir saglabājies tikpat augstā līmenī kā analogā periodā pērn saistībā ar ierobežotām iespējām pārdošanas apmēra pieaugumam, kas skaidrojams ar ierobežoto ražošanas jaudu līdz kausēšanas iekārtas nodošanai ekspluatācijā ASV," skaidroja kompānijas pārstāvji.

Arī "Valmieras stikla šķiedras" valdes priekšsēdētājs Andrē Švionteks (Andre Schwiontek) atzīmēja, ka ar grupas pašreizējo jaudu uzņēmums nevar izpildīt visus saņemtos klientu pasūtījumus. "Jaunā ASV ražotne palīdzēs uzlabot mūsu piegādes pozīcijas un apkalpot klientu pieprasījumu," viņš sacīja.

Pēc kompānijas pārstāvju minētā, šogad deviņos mēnešos galvenais investīciju fokuss bija "P-D Valmiera Glass USA Corp." jaunās stikla šķiedras ražošanas krāsns un stikla šķiedras pārstrādes ražotnes izbūve ASV. Projekta realizācija norit atbilstoši plānam, un paredzēts, ka jaunās stikla kausēšanas krāsns sildīšana tiks sākta gada nogalē.

2016.gada deviņos mēnešos "Valmieras stikla šķiedras" koncerns strādāja ar 98,887 miljonu eiro apgrozījumu un guva 4,495 miljonu eiro peļņu.

"Valmieras stikla šķiedras" koncernu veido "Valmieras stikla šķiedra" un trīs tās meitassabiedrības - "Valmiera Glass UK Ltd." Apvienotajā Karalistē, kā arī "Valmiera Glass USA Corp." un "Valmiera Glass USA Trading Corp". "Valmieras stikla šķiedras" akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā. Uzņēmuma lielākie īpašnieki ir "P-D Glasseiden Oschatz GmbH" un "Vitrulan Internetional GmbH".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)