Banner 980x90

"Valmieras stikla šķiedra" koncerna apgrozījums samazinājies par 11,83%

Rīga, 31.aug., LETA. Stikla šķiedras ražotājas AS "Valmieras stikla šķiedra" un tās meitas uzņēmumu konsolidētais neto apgrozījums šī gada pirmajos sešos mēnešos sasniedza 60,93 miljonus eiro, kas salīdzinājumā ar 2017.gada pirmo pusgadu ir par 8,18 miljoniem eiro jeb 11,8% mazāk, teikts kompānijas paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Uzņēmums to skaidro ar grupā piegādājamo iepirkto materiālu trūkumu un gauso ražošanas apjoma pieaugumu ASV uzņēmumā. Kopumā plānotais apgrozījums tiktu sasniegts, ja būtu izpildījies ražošanas mērķis, norāda uzņēmuma pārstāvji.

Konsolidētā operatīvā peļņa jeb EBITDA bija 5,43 miljoni eiro, kas ir par 6,27 miljoniem eiro jeb 53,4% mazāk kā 2017.gada pirmajos sešos mēnešos. Arī EBITDA marža no 16,9% 2017.gada pirmajā pusgadā samazinājās līdz 8,95% šī gada attiecīgajā periodā.

Savukārt peļņa no saimnieciskās darbības (EBIT) 2018.gada pirmajā pusgadā bija 1,854 miljoni, kas ir par EUR 7,96 miljoniem mazāk kā 2017. gada sešu mēnešu periodā. Konsolidētā darbības peļņas rentabilitāte 2018.gada pirmajos sešos mēnešos bija -3% sarežģījumu ASV uzņēmumā dēļ, kas arī ietekmē citus galvenos rādītājus, kas ir negatīvi.

Ņemot vērā meitasuzņēmuma "P-D Valmiera Glass USA Corp." darbību un sniegumu sešu mēnešu laikā 2018.gadā, valdes pienākums bija pārskatīt budžetu un prognozēt "Valmiera Glass Grupas" neto rezultātu uz gada beigām līdz 5 miljonu eiro zaudējumiem.

Uzņēmumi Latvijā un Lielbritānijā ir sasnieguši savus plānotos budžeta rādītājus 2018.gada sešu mēnešu periodā, un vadība saglabā prognozi, ka tas tiks izpildīts arī līdz gada beigām. Neskatoties uz to, šie labie rezultāti nespēj kompensēt ASV uzņēmuma radītos ievērojamos zaudējumus. Šie zaudējumi darbības uzsākšanā radās pārsniedzot investīciju budžetu, kā arī ar vēlāku ražošanas iekārtu palaišanu. Vadība ir laicīgi veikusi nepieciešamās darbības un sagaida uzlabojumus līdz gada beigām. Operatīvo rezultātu uzlabošanās Amerikas rūpnīcā tiek prognozēta 2018. gada decembrī. Uzņēmuma valde veic sarunas ar banku pārstāvjiem un lielākajiem akcionāriem par iespējamo papildus finansiālo nodrošinājumu.

Kā iepriekš ziņots, "Valmieras stikla šķiedra" koncerns šo gadu plāno noslēgt ar piecu miljonu eiro zaudējumiem, ņemot vērā meitasuzņēmuma "P-D Valmiera Glass USA Corp." darbību un sniegumu 2018.gada pirmajā pusgadā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Valmieras stikla šķiedras" koncerns pagājušajā gadā strādāja ar 125,864 miljonu eiro auditēto apgrozījumu, kas ir par 0,8% vairāk nekā 2016.gadā, savukārt grupas peļņa pieauga par 81,2%, sasniedzot 8,641 miljonu eiro.

"Valmieras stikla šķiedras" koncernu veido "Valmieras stikla šķiedra" un trīs tās meitassabiedrības - "Valmiera Glass UK Ltd." Apvienotajā Karalistē, kā arī "Valmiera Glass USA Corp." un "Valmiera Glass USA Trading Corp" ASV. "Valmieras stikla šķiedras" akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)