Banner 980x90

Valmieras pilsētas svētku laikā varēs apmeklēt "Gardēžu pili"

Valmiera, 12.jūl., LETA. 29.jūlijā pilsētas svētku laikā no plkst.9 līdz 16 Valmieras vecpilsētā un muzeja teritorijā notiks "Gardēžu pils" pasākumi, aģentūrai LETA pavēstīja Valmieras pilsētas pašvaldības pārstāve Zane Bulmeistere.

Pasākuma laikā uzstāsies piecu restorānu šefpavāri – Valters Zirdziņš no restorāna "Rātes Vārti", Dikļu pils šefpavārs Jānis Siliņš, Latvijas "Pavāru kluba" dibinātājs, "Restorāns3" šefpavārs Ēriks Dreibants, "Rocket Bean Roastery" šefpavārs Artūrs Taškāns un Valmiermuižas alus virtuves meistari.

No plkst.10.30 līdz 14 norisināsies četru reģionu konkursa "Tautiskie raksti siera, biezpiena un maizes gardumā" Vidzemes posms, kurā tā dalībnieki demonstrēs mājās gatavotu siera, biezpiena un maizes gardumu svētku galdam.

Dienas laikā būs iespējams arī apmeklēt mājražotāju un amatnieku tirdziņu, piedalīties Valmieras muzeja un krodziņa "Pils ķēķis" darbnīcās

Ēdienu darbnīcā "Bruņinieka mielasts" tiks uzburta viduslaiku noskaņa, gatavošanā izmantojot muzeju krājumā atrodamas senās receptes, kā arī Valmieras muzeja garšaugu dārzā izaudzēto.

Savukārt četri Hanzas namiņi vilinās ar īpašiem piedāvājumiem. Tējas namiņā varēs gūt plašāku ieskatu par ārstniecības augiem. Turpat apmeklētāji aicināti atveldzēties ar atspirdzinošu zāļu dzērienu. Garšaugu namiņā prāta "asināšana" notiks, meklējot atrisinājumu gardēžu mīklām, kā arī mēģinot atpazīt viduslaikos populārus garšaugus. Degustēšana un interesanta darbošanās notiks Plāceņu namiņā, iepazīstot viduslaiku pamatēdienu – maizi un plāceni. Savukārt Ceļotāju namiņā interesenti varēs izzināt, no kurienes un kā pie mums nokļuva dažādi augi, dārzeņi un augļi.

Uz skatuves pavāru meistarklases mīsies ar muzikāliem priekšnesumiem. Uzstāsies DJ AG, ģitāristi Reinis Jaunais, Kaspars Niklasons, etnomuzikoloģe Zane Pērkone un dziedātāja Kristīne Liede, kā arī grupa "Bezgalībieši". Savukārt meistarklasi rādīs šefpavāri Artūrs Taškāns, Valters Zirdziņš, Ēriks Dreibants, Jānis Siliņš un Dzintars Kristovskis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)