Banner 980x90

Valmieras peldbaseina jumta konstrukciju kontrole novirzes no normas neuzrāda

Rīga, 26.febr., LETA. Pērnā gada rudenī Valmierā atklātā peldbaseina jumta konstrukciju kontrole novirzes no normas nav uzrādījusi, aģentūru LETA informēja Valmieras pašvaldības Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Melece.

Aizvadītā gada decembrī Valmieras peldbaseinā tika uzstādīta jumta monitoringa sistēma. Sistēma darbojas automātiski, piekļuve tai ir nodrošināta attālināti. Tāpat tiek nodrošināta mērījumu arhivēšana.

Analizējot jumta monitoringa sistēmas rādītājus par šā gada janvāri, novirzes no normas nav konstatētas.

Informācija par kontroles uzsākšanu un monitoringa sistēmas rādījumiem regulāri tiek nosūtīta Būvniecības valsts kontroles birojam (BVKB), uzsvēra Melece.

Jau ziņots, ka BVKB pieņēma ekspluatācijā Valmieras uzbūvēto peldbaseinu, taču ar nosacījumu, ka pašvaldībai būs jāveic jumta struktūrplātnes izlieču kontrole. Aktā par ēkas pieņemšanu ekspluatācijā iekļauts nosacījums, ar kuru Valmieras pilsētas pašvaldībai uzdots veikt ēkas tehnisko izpēti un iesniegt informāciju par izpētes rezultātiem BVKB.

BVKB uzsvēra, ka līdz ar akta par Valmieras peldbaseina ēkas pieņemšanu ekspluatācijā parakstīšanu pagājušā gada 21.septembrī, BVKB ir atzinis objektu par derīgu ekspluatācijai un drošu. Pieņemot objektu ekspluatācijā, saņemti visi nepieciešamie atzinumi no atbildīgajām iestādēm - Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Veselības inspekcijas un citiem, kā arī pēc BVKB uzdevuma ēkai veikts papildus ekspertīzes atzinums.

Valmieras peldbaseina būvdarbi tika sākti 2015.gada 17.novembrī, bet pabeigti 2018.gada 15.augustā. Peldbaseins tika pieņemts ekspluatācijā 21.septembrī. Kopējā teritorijas platība ir 5928 kvadrātmetri, bet apbūves laukums - 2895 kvadrātmetri.

Jaunais peldbaseins tika uzbūvēts ar 5,4 miljonu eiro valsts dotāciju. Baseina būvniecības projekta pasūtītājs ir Valmieras pašvaldība, projektu realizēja SIA "Arčers", būvuzraudzību veica SIA "Būvuzraugi LV", autoruzraudzību - pilnsabiedrības "ISB/Nams" biedrs SIA "Nams".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)