Banner 980x90

Valmieras pašvaldības policija uzsāk darbu jaunās telpās

Publicitātes foto
Publicitātes foto
2017.gadu Valmieras pilsētas pašvaldības policija uzsākusi ar jaunu un policistu darbam atbilstošāku telpu Purva ielā 12A apgūšanu. Tur šobrīd izvietota gan pašvaldības policijas vadība, gan uz iepriekšējās pašvaldības dežūrdaļas bāzes izveidots Operatīvās informācijas centrs. Līdz šim pašvaldības policija atradās vienās telpās ar Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Valmieras iecirkni Garā ielā 4, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informēja Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste vides komunikācijā Līga Bieziņa.

Valmieras pilsētas pašvaldības policijas priekšnieks Armands Miķelsons norāda: "Valmieras pilsētas pašvaldības policijas pārvietošana uz telpām Purva ielā 12A ir solis ceļā uz jaunizveidotā pašvaldības Operatīvās informācijas centra iedzīvināšanu. Tas veidots ar mērķi atvieglot iedzīvotāju ziņošanu par dzīvesvietā un pilsētā konstatētām problēmām, tai skaitā gadījumiem, kad nepieciešama operatīvo dienestu iesaiste".

Neskatoties uz jaunām telpām, arī turpmāk pašvaldības policija turpinās ciešu sadarbību ar Valsts policiju, reaģējot uz izsaukumiem, uzraugot sabiedrisko kārtību un ceļu satiksmes noteikumu ievērošanu.

Pašvaldības policijas uzdevumos ietilpst pārraudzīt Valmieras pilsētas pašvaldības izdoto saistošo noteikumu ievērošanu un atbilstoši normatīvo aktu prasībām uzturēt pilsētā sabiedrisko kārtību. Pašvaldības saistošo noteikumu izpildi pašvaldības policija nodrošina gan preventīvu pārrunu ceļā, gan nepieciešamības gadījumā piemērojot sodu par izdarītajiem pārkāpumiem.

Arī turpmāk par satiksmes un sabiedriskās drošības pārkāpumiem, kuru risināšanai ir nepieciešama operatīva reaģēšana, aicinām ziņot pašvaldības policijai pa tālruni 28681333 vai 64222951 vai Valsts policijai pa tālruni 110.

Īpaši pašvaldības policija aicina ziņot par agresīvas braukšanas gadījumiem pilsētā. Tāpat policija atgādina, ka Valmieras iedzīvotājiem un viesiem ir pieejams arī anonīmais uzticības tālrunis 64210685 ar automātisko atbildētāju. Zvanot pa šo tālruni, ir iespējams informēt policiju par tādām sabiedriskās kārtības un satiksmes problēmām, kam nav nepieciešama operatīva reaģēšana – piemēram, vietas, kur regulāri publiski tiek lietots alkohols, smēķēšana vietās, kur tas ir aizliegts, automašīnu novietošana neatļautās stāvvietās u.c. Ziņošana par šādām problēmām palīdzēs vairot drošību Valmierā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)