Banner 980x90

Valmieras pašvaldība nodrošinās līdz 18 000 eiro līdzfinansējumu māju kvartālu labiekārtošanai

Jelgava, 16.aug., LETA. Valmieras pašvaldība aicina pieteikties līdzfinansējumam kvartālu ēkām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanas būvprojektu izstrādei, aģentūru LETA informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste vides komunikācijā Līga Bieziņa.

Pieejamais līdzfinansējuma apjoms ir līdz 90% no projekta kopējām atbalstāmajām izmaksām, bet ne vairāk kā 18 000 eiro. Atbalsts labiekārtojuma būvprojekta izstrādei ir iespējams tādu pagalmu labiekārtošanai, ko pa perimetru norobežo ielas vai zemes vienību robežas ar ne mazāk kā trim daudzdzīvokļu dzīvojamajām mājām.

Daudzdzīvokļu māju kvartālos normatīvo aktu prasībām atbilstoši transporta infrastruktūras risinājumi iespējami tikai, kompleksi veidojot pagalmu labiekārtojumu, uzsvēra pašvaldībā. Tādēļ, lai saņemtu pašvaldības līdzfinansējumu, kvartāla labiekārtojuma būvprojektam ir jāparedz kompleksi risināt transporta infrastruktūras jautājumus, tajā skaitā nodrošinot operatīvo transportlīdzekļu piekļuves iespējas, autostāvvietas un velonovietnes. Tiem jāparedz arī risinājumi vides pieejamībai, iedziļināto atkritumu savākšanas tvertņu izbūvei, bērnu rotaļu laukumu un atpūtas vietu izbūvei, kā arī apstādījumu, tai skaitā koku stādījumu, ierīkošana, paplašināšana vai atjaunošana un to kopšanas plāns.

Valmieras pašvaldības komisija jau ir atbalstījusi pieprasījumu par līdzfinansējuma piešķiršanu pirmajai dzīvojamo māju kvartālu kopīgā pagalma labiekārtošanas būvprojekta izstrādei Stacijas ielā 28, Kauguru ielā 1 un Smiltenes ielā 1a. Komisijas atbalstītā līdzfinansējuma summa ir līdz 3721 eiro, kas ir 90% no projekta iesniegumā norādītās kopējās summas 4135 eiro. Pagalmu labiekārtošanas būvprojekta izstrādi ar iepirkuma procedūru organizēs ēku apsaimniekotājs SIA "Valmieras namsaimnieks".

"Daudzdzīvokļu mājām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošana un uzturēšana nereti ir kompleksi risināms jautājums, kur nepieciešama zemes gabalu īpašnieku vienošanās," pauda Bieziņa.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)