Banner 980x90

Valmieras pašvaldība aizņemsies 2,9 miljonus eiro industriālo teritoriju attīstībai

Valmiera24.lv
Valmiera24.lv
Valmieras pilsētas pašvaldība sēdē nolēmusi ņemt līdz 2 933 037 eiro lielu aizņēmumu projekta "Uzņēmējdarbības attīstību veicinošas satiksmes infrastruktūras un inženierkomunikāciju pārbūve Cempu un Paula Valdena ielas industriālo teritoriju attīstībai" realizēšanai.

Kā aģentūru LETA informēja Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Justīne Deičmane, kredītu ņems no Valsts kases ar piedāvāto kredīta procentu likmi un pašvaldībai izdevīgākiem nosacījumiem ar aizņēmuma atmaksas laiku uz 15 gadiem no aizņēmuma līguma noslēgšanas brīža un ar atliktā pamatsummas maksājuma termiņu 18 mēneši.

Aizņēmuma pamatsumma un kredīta procentu nomaksa tiks garantēta no Valmieras pilsētas pašvaldības budžeta līdzekļiem.

Līdz šā gada 18.augustam plānots iesniegt projekta pieteikumu Eiropas Savienības (ES) fondu finansējuma saņemšanai Cempu un Paula Valdena ielas pārbūves projektam. Saņemot ES finansējumu, pašvaldība varēs ātrāk nomaksāt kredītu un mazināt savu saistību apjomu.

LETA jau informēja, ka Valmierā ir sākta Cempu un Paula Valdena ielas pārbūve, kas kopumā izmaksās 3,1 miljonu eiro, aģentūru LETA informēja Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste vides komunikācijā Līga Bieziņa.

Darbi vienlaicīgi tiks veikti vairākos ielu posmos, kas radīs ievērojamus satiksmes ierobežojumus šajā pilsētas rajonā.

Ielu pārbūves projekts paredz atjaunot ceļa brauktuvi, kā arī sakārtot ielu pieslēgumus un iebrauktuves, optimizējot transporta kustību. Ir paredzēts pārbūvēt Cempu ielas rotācijas apli, izbūvēt gājēju ietvi un veloceliņu, kā arī ierīkot jaunu ielas apgaismojumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)