Banner 980x90

Valmieras muzejā notiks lekcija par tomātu audzēšanu

Pirmdien, 7.martā, plkst.12.00 Valmieras muzeja Izstāžu namā notiks dārzkopības entuziastu kluba "Tomāts" Valmieras nodaļas rīkota lekcija par tomātu audzēšanu, pilsētas informācijas portāls Valmiera24.lv uzzināja Valmieras pilsētas pašvaldībā.

Ar teoriju un praktiskām gudrībām audzēšanā un kopšanā dalīsies nodaļas vadītāja Natālija Zeltiņa, kurai ir bagāta pieredze un vizuāli iespaidīga šo dārzeņu kolekcija. Padomus sniegs arī tomātu audzēšanas profesionāļi Jānis Andersons no Siguldas novada un Inese Zemeša no Kocēniem, kuru kolekcijās ir gan garšīgi, gan dekoratīvi tomāti.

Valmieras muzeja krājumu glabātāja Vita Ziemane stāsta: "Latviešu tautas gudrības māca, ka darbi jādara laicīgi, tāpēc tikko logā iespīd pirmie pavasara saules stari, jāsāk domāt par dārza darbiem. Valmieras muzejs aicina dzīvot veselīgi un dārzeņus audzēt pašiem. Turpinot lekcijas par dārzeņu kopšanu, šoreiz izzināt gudrības aicinām kopā ar dārzkopības entuziastu kluba "Tomāts" Valmieras nodaļu, daloties padomos par tomātu audzēšanu. No Dienvidamerikas ienākusī oga "pomme d’amoure", ko pārtikas nozarē saucam par dārzeni, pie mums zināma vien no 19.gadsimta, bet mūsdienās bez tomātiem nav iedomājama neviena virtuve."

Lekcijas apmeklējums ir bezmaksas. Pēc lekcijas būs iespējams iegādāties sēklu materiālu no lektoru kolekcijām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)