Banner 980x90

Valmieras muzeja krājums pērn papildināts par 736 jauniem materiāliem

Rīga, 14.febr., LETA. Aizvadītajā gadā Valmieras muzeja krājums papildināts ar 736 jauniem lietiskiem un dokumentāriem materiāliem, aģentūru LETA informēja Valmieras pašvaldības Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Zane Bulmeistare.

Īpaša uzmanība veltīta Valmieras vēstures izzināšanai. Interesants jaunieguvums ir Valmieras fotoalbums ar stāstiem, dāvanā saņemtas fotogrāfijām, kurās dokumentēta Valmieras vēsture.

Kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanai muzejā pašlaik ir vairāk nekā 65 000 kultūras mantojuma vienību. Ikviens interesents ar Valmiera muzeja krājuma glabātajām vērtībām var iepazīties, tās apskatot digitāli Nacionālā muzeja krājuma kopkatalogā, bet muzeju kolekciju tīklā "Meandrs" var atrast informāciju par 27 334 Valmieras muzeja krājuma kolekciju vienībām.

Aizvadītajā gadā Valmieras muzejā notikušas 17 izstādes un kopumā muzejā bijuši 82976 apmeklējumi.

Individuāli muzeja piedāvātās iespējas cilvēki izmantojuši 39331 reizi, savukārt skolēnu, tūristu vai cita veida grupās – 11054. Valmieras muzeja rīkotajās ekskursijās, dažādās norisēs, sniedzot konsultācijas un palīdzot meklēt atbildes pētnieciskiem jautājumiem, uzskaitīts 32591 apmeklējums.

No 82976 muzeja apmeklējumiem 76052 bijuši bez maksas. Šādu iespēju izmantot aicināti skolēni, pensionāri, Vidzemes Augstskolas studenti, kā arī vairāku sociālo grupu pārstāvji.

2018.gadā muzejs piedāvāja 51 lekciju, ko noklausījās 1204 apmeklētāji. Tāpat arī aizvadītas 83 ekskursijas, savukārt konsultācijas par kultūrvēsturisko mantojumu saņēmuši 67 interesenti, bet pētnieciskie pieprasījumi bijuši 408.

Tāpat muzejā notikuši seši koncerti, piecas tērpu izstādes, kā arī dažādas radošās darbnīcas un meistarklases.

Šogad Valmieras muzejs svinēs savu 60.gadadienu. Dažādas norises būs visa gada garumā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)