Banner 980x90

Valmieras muzejā jaunie vēsturnieki prezentēs savus pētījumus

Valmiera, 17.okt., LETA. 20.oktobrī plkst.10 Valmieras muzejā notiks konference "Jauno vēsturnieku zinātniskie lasījumi", kuras laikā prezentēs 15 pētījumus par Valmieras un Latvijas vēsturi, aģentūru LETA informēja Valmieras pilsētas pašvaldības pārstāve Zane Bulmeistere.

"Būs ne tikai esošie un topošie vēsturnieki. Konferencei norisinoties jau trešo reizi, ar referātiem par vēstures tēmu uzstājušies arī valodnieki, muzikologi, kultūras darbinieki. Būs iespēja dzirdēt gan doktorantūrā, gan maģistrantūrā studējošos. Vienīgais nosacījums bija, ka kandidāts ir ieguvis bakalaura grādu. Savukārt ievadreferātus lasīs zinātnieka Valda Bērziņa asistents, viens no talantīgākajiem jaunajiem arheologiem, doktorants Mārcis Kalniņš un Latvijas Nacionālā arhīva pētnieks, doktors Jānis Šiliņš," stāsta konferences rīkotājs, Valmieras muzeja vēsturnieks Alberts Rokpelnis.

Vēsturnieks uzsver to, cik nozīmīgi ir, ka jaunajiem vēsturniekiem ir vieta un platforma, kur pārrunāt izpētīto dažādās nozarēs, izkopt prasmes prezentēt savus darbus un uzklausīt kritiku.

Konferenci var apmeklēt ikviens interesents. Pasākums notiek jau trešo gadu. Prezentēto pētījumi tiks apkopoti elektroniskā izdevumā, kas būs pieejams Latvijas Universitātes datubāzē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)