Banner 980x90

Valmieras muzejā izrādīs Ievas Lapiņas-Strazdītes izstādi

Valmiera, 3.okt., LETA. Valmieras muzeja Izstāžu namā 6.oktobrī plkst.17 tiks atklāta Ievas Lapiņas-Strazdītes gleznu izstāde "Starptelpa", aģentūrai LETA pavēstīja Valmieras pilsētas pašvaldības pārstāve Zane Bulmeistere.

Lapiņa-Strazdīte ir beigusi Valmieras Mākslas vidusskolu, bet Latvijas Mākslas akadēmijā viņa absolvējusi Glezniecības nodaļas figurālās glezniecības meistardarbnīcu un ieguvusi humanitāro zinātņu maģistra grādu mākslā. Lapiņa-Strazdīte ir pasniedzēja Valmieras Mākslas vidusskolā un jau ceturto gadu iesaistās mūžizglītības programmā, vadot glezniecības kursus pieaugušajiem Valmieras muzejā.

Māksliniece ar jēdzienu "starptelpa" saprot vietu prātā, kur viņa nokļūst gleznojot. "Gleznošana man ir kā meditācija, tajā pašā laikā tā ir arī domāšana. Es atmetu laicīgās dzīves domas un pievēršos apslēptajam, tumšajam, miglā tītajam apziņas sākumam," skaidro Lapiņa-Strazdīte.

Gleznotāja uzskata, ka viņas iekšējā pasaule ir nopietna, dziļa un klusa, kamēr pasaule apkārt mūsdienās pārsātināta ar ārišķībām un materiālajām vērtībām. "Tā ir kliedzoši koša un sekla. Līdz ar to savos tēlos es tiecos pēc vienkāršības un lakonisma, taču ne abstrakcijas. Es meklēju saikni ar mītiskās telpas substanci. Tēli, ko radu, dzimst šīs saiknes mijiedarbībā ar manas būtības pozīciju un attiecībām, ko ietekmējušas laikmeta vibrācijas," skaidro māksliniece.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)