Banner 980x90

Valmieras hokeja komandām svarīgākās spēles priekšā

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Valmieras hokeja kluba paspārnē ir četras komandas, trīs no tām startē Latvijas bērnu un jaunatnes hokeja čempionātā, bet viena spēlē Latvijas 1.līgā. Komandas sezonas gaitā piedzīvojušas mainīgas sekmes, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informēja Lotārs Zariņš.

Amatā stājoties, jaunajai Latvijas hokeja federācijas (LHF) valdei, tika pieņemts lēmums, ka vecuma grupās no U9 līdz U14, spēlētāju statistikas dati netiks publiskoti. Statistikas datus ir iespējams iegūt komandu treneriem, bet citām ar klubu nesaistītām personām, informācija par gūtajiem vārtiem un piespēlēm nav pieejama. Tāpēc precīzus statistikas datus par jaunajiem hokejistiem nevar pasniegt.

Valmieras U10 komanda sezonas noslēgumā

Valmieras jaunākie hokejisti, U10 vecuma grupā, 14 spēlēs ir sakrājuši 20 punktus. Pašlaik komanda ieņem sesto vietu desmit komandu konkurencē. Šajā sezonā komandai ir atlikušas vien divas spēles, kuras tiks aizvadītas 11.martā Ventspilī. Komandas rezultatīvākais hokejists ir Rūdolfs Bērzkalns.

Valmieras U12 hokejisti pierādījuši savu varēšanu

Protams, ka savu varēšanu pierādījušas visas komandas, bet Valmieras U12 hokejisti sezonas laikā vairākkārt pakutinājuši nervus gan sev, gan apkārtējiem. Hokejisti pāris spēlēs pamanījušies atspēlēties pat no četru vārtu deficīta. Ar 35 punktiem 21 spēlē valmierieši ieņem septīto vietu 15 komandu konkurencē. Rezultatīvākais spēlētājs Valmieras komandas rindās ir Toms Trockis. Par spīti tam, ka viņš ir vienu gadu jaunāks par lielāko daļu hokejistu, valmierietis ir viens no Top 3 rezultatīvākajiem hokejistiem visā čempionātā. Valmieras U10 un U12 komandu trenerē Jānis Lauris un Lauris Žagariņš.

Valmieras U16 komanda ceļā pēc medaļām

Komandai šosezon ir tikai viens mērķis - medaļas. Pagaidām cīņa notiek par pirmo un otro vietu, ja valmierieši uzvarēs visās atlikušajās spēlēs, tad kaklā varēs kārt zelta kaluma medaļas. 21 spēlē valmierieši sakrājuši 57 punktus un atrodas pirmā pozīcijā, bet otro un trešo vietu dala HS "Rīga 2002" un HK "AKO" komandas ar vienādu punktu skaitu (53), toties abām komandām ir viena spēle rezervē.
Komandas un visa čempionāta rezultatīvākie hokejisti ir Kristaps Roķis un Kārlis Bucenieks. Attiecīgi, Roķim 21 spēlē 82 (47+35) rezultativitātes punkti, bet Buceniekam 19 spēlēs 79 (40+39) punkti. Kārlis Bucenieks spēlē arī Latvijas 1. līgas komandā, "Valmieras HK" sastāvā 10 spēlēs viņam 7 (5+2) punkti.

Vārtos lomu dala Ralfs Bērziņš un Markuss Žukovskis, abi vārtsargi ir aizvadījuši salīdzinoši līdzīgu spēles laiku. Bērziņš 15 spēlēs vidēji ielaidis 2.82 vārtus, bet Žukovskis 16 mačos savā mūrī ielaidis vidēji 2.98 ripas. Jāpiemin, ka Žukovskis pārstāv arī Latvijas 1. līgas komandu, jaunais vārtsargs palīdzējis izcīnīt vienu uzvaru (3:2), bet vienreiz atzina Liepājas komandas pārākumu pēcspēles metienos (5:6).
Līdz sezonas beigām Valmieras U16 komandai atlikušas septiņas spēles. Komandas treneri ir Andris Brīvulis un Aivars Anis.

Valmieras HK piemet ogles regulārās sezonas beigās

Latvijas 1.līgas komanda "Valmieras HK" pagājušajā svētdienā izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas. Viesos, hokejisti pārspēja Ventspils komandu ar 3:2. Tādējādi, komanda čempionāta tabulā pakāpās uz ceturto vietu. 19 spēlēs valmierieši nopelnījuši 29 punktus un šogad nodrošinās vietu izslēgšanas spēlēs. Sezonā sniegums ir bijis kā pa kalniem, bet pēdējās spēlēs hokejisti rāda labu hokeju.
Rezultatīvākais spēlētājs valmieriešu rindās ir Mikus Ozols ar 27 (9+18) punktiem 19 spēlēs, bet Lauris Žagariņš ar 19 (6+13) gūtiem punktiem 20 spēlēs ir rezultatīvākais aizsargs. Pirmā vārtsarga lomu pilda Toms Lauskis, kurš 18 mačos vidēji ielaidis 3.89 vārtus.
Līdz sezonas beigām ir atlikušas piecas spēles, trīs no tām tiks aizvadītas Valmierā marta otrajā pusē. Komandas galvenais treneris ir Jānis Lauris.

Interesenti aicināti sekot līdzi Valmieras hokeja kluba aktivitātēm Facebook profilā un Twitter, tāpat uzzināt jaunumus var kluba mājaslapā, bet galvenais ir atbalstīt pašus hokejistus, jebkurš interesents ir aicināts apmeklēt Valmieras hokeja komandu spēles.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)