Banner 980x90

Valmieras grantētās ielas apstrādā ar putekļu absorbentu

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Lai samazinātu sausā laika radīto putēšanu grantētajās ielās, Valmierā tiek veikta to apstrāde ar putekļu absorbentu. Pirmās apstrādā ielas ar vislielāko satiksmes intensitāti, pēc tam pakāpeniski visas pārējās.

Izlietojot 30 tonnas kaisāmā materiāla, 16.maijā bija paveikta aptuveni puse no plānotā darbu apjoma. Ielu apstrādi veic SIA "Valmieras Namsaimnieks".

Kā putekļu absorbents tiek izmantots tehniskais kalcija hlorīds, kas pasargā grants ielu virskārtu no pārliekas izžūšanas un virsmas putēšanas, neietekmējot greiderēšanu. Tā iedarbības ilgums ir līdz trīs mēnešiem. Absorbents tiek iestrādāts mitrā grants ielas virskārtā.

Putekļu absorbenta efektivitāte ir atkarīga no laikapstākļiem, ielas apstrādes laika, ielas noēnojuma, kā arī no seguma sastāva. Grantēto ielu putēšanu vasarā ietekmē arī ātrums, ar kādu pa ielām pārvietojas automašīnas. Putēšana ir mazāk izteikta, transportlīdzekļu vadītājiem samazinot ātrumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)