Banner 980x90

Valmieras budžeta izdevumi šogad būs lielāki nekā ieņēmumi

Rīga, 26.janv., LETA. Valmieras budžeta izdevumi šogad būs lielāki nekā ieņēmumi, liecina ceturtdien Valmieras pilsētas pašvaldības domes sēdē apstiprinātais pašvaldības budžets 2018.gadam.

Valmieras 2018.gada budžeta kopējie ieņēmumi plānoti 39 559 090 eiro, bet izdevumi - 49 830 302 eiro apmērā, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Lielākais īpatsvars 2018.gada nodokļu ieņēmumos ir iedzīvotāju ienākuma nodoklim - 88,83%, un nekustamā īpašuma nodoklim - 10,3%. Tiks saglabātas visas nekustamā īpašuma nodokļa atlaides, 2018.gadā tās papildinot ar atlaidēm daudzbērnu ģimenēm, kā arī atlaidi par zemi un ēkām varēs saņemt uzņēmumi, kuru īpašums iekļauts pilsētas nozīmes kultūrvēsturisko objektu sarakstā un atbilst vēl citiem nosacījumiem.

3,22 miljonus eiro jeb 20% no transfertu ieņēmumiem pašvaldība plāno saņemt par Eiropas Savienības struktūrfondu, citu finanšu instrumentu un valsts budžeta finansējuma daļu projektu īstenošanu. Šādā veidā finansējums rasts Leona Paegles ielas savienošanai ar apvedceļu, skolēnu dienesta viesnīcas pārbūvei Ausekļa ielā u.c. projektiem.

Savukārt no izdevumiem lielāko daļu veido izdevumi izglītībai - 19,9 miljonu eiro apmērā, nozīmīgu daļu veido izdevumi atpūtai, kultūrai un reliģijai - 11,3 miljoni eiro, kā arī ekonomiskajai darbībai - 6,5 miljoni eiro. Tāpat pašvaldības teritoriju un mājokļu apsaimniekošanai tiks novirzīti 5,7 miljoni eiro un sociālajai aizsardzībai - 2,8 miljoni eiro. 2018.gadā valstī ir palielināta minimālā darba alga no 380 uz 430 eiro mēnesī, kas būtiski ietekmē pašvaldības budžeta izdevumus.

Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks ("Valmierai un Vidzemei") stāstīja, ka 2018.gada budžeta prioritātes noteiktas, lai nodrošinātu arvien augstāku dzīves kvalitāti un izaugsmes iespējas Valmieras iedzīvotājiem, rūpētos par sociālo un fizisko drošību, pilsētvides attīstību. Tāpat Valmiera tiks veidota kā "zaļa" pilsēta, līdzsvarojot ekonomiskās, sociālās, kultūras un dabas vides intereses.

"Šo viennozīmīgi var saukt par attīstības budžetu. Piesaistot Eiropas Savienības un valsts līdzfinansējumu, īstenosim vērienīgus projektus. Paredzēts pārbūvēt Jāņa Daliņa stadionu un būvēt vieglatlētikas manēžu, drīz durvis vērs jaunais Valmieras peldbaseins, 150 dzīvokļos īres namos pavasarī ievāksies pirmie šo māju iedzīvotāji. Šogad plānots veikt arī pēdējos gados plašāko ielu pārbūvi un uzlabošanu vairāk nekā desmit kilometru garumā. Izaicinājums bija šādu lielu objektu būvniecību un infrastruktūras atjaunošanu sabalansēt ar citām nepieciešamībām. Uzskatu, ka mums tas ir izdevies," sacīja Baiks.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)