Banner 980x90

Valmieras apkaimē pārgājienā kopā ar zemessargiem varēs uzzināt izdzīvošanas noslēpumus

Daugavpils, 2.febr., LETA. 17.februārī, plkst.11 notiks pirmais pārgājiens no cikla "Ko slēpj Valmiera?", kurā interesentiem būs iespēja uzzināt un izmēģināt noslēpumus, kas palīdz mežā izdzīvot zemessargiem un arī aizrautīgiem dabas izzinātājiem, aģentūru LETA informēja Valmieras Tūrisma informācijas centra (TIC) projektu vadītāja Anita Tīlena.

Kā ierīkot dabas vērošanas posteni vai naktsmītni mežā? Kā iekurt ugunskuru, ja nav līdzi sērkociņi? Kā pārvarēt grāvjus un upes, izmantojot virves? Šīs un citas dzīvošanai dabā noderīgas lietas pastāstīs un praktiski parādīs "Izdzīvošanas skolas" dibinātājs Mareks Dombrovskis un Zemessardzes 22.kājnieku bataljona zemessargi.

Pasākuma dalībniekiem būs iespēja arī iepazīties ar militārās apmācības vingrinājumiem, ko apgūst zemessargi.

Aptuveni piecu stundu ilgais pārgājiens sāksies ar braucienu militārajā transportā no Valmieras TIC uz Kocēnu novadā esošo Sietiņiezi. Tur pasākuma dalībnieki sāks deviņus kilometrus garo maršrutu, pildot dažādus uzdevumus.

Pārgājiena gaitā paredzētas atpūtas vietas spēku atgūšanai un jauniegūto zināšanu pielietošanai, bet pārgājiena noslēgumā tiks iedegts ugunskurs. Beidzoties pārgājienam, tā dalībnieki ar militāro transportu tiks atvesti atpakaļ līdz Valmieras TIC.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)