Banner 980x90

Valmierā uzstādītas 15 urnas suņu īpašnieku ērtībām

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Ņemot vērā iedzīvotāju lūgumu, Valmieras pilsētas pašvaldība suņu īpašnieku ērtībām pilsētas teritorijā ir uzstādījusi 15 jaunas atkritumu urnas suņu ekskrementu savākšanai. Urnas ir izvietotas visos pilsētas rajonos, kur iespējami regulāri suņu pastaigu maršruti. 

Kā pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste vides komunikācijā Līga Bieziņa, saskaņā ar Valmieras pilsētas pašvaldības saistošajiem noteikumiem "Mājas (istabas) dzīvnieku reģistrācijas, uzskaites, turēšanas un izķeršanas kārtība Valmieras pilsētā" suņu īpašnieki ir atbildīgi par to, lai nepieļautu suņu radītu netīrību pilsētas ielās un zaļajās zonās. Suņu ekskrementi pastaigas laikā ir jāsavāc un jāizmet tuvākajā atkritumu urnā vai, atgriežoties mājās, konteinerā pie sadzīves atkritumiem.

Valmieras pilsētā šobrīd nav publisku teritoriju, kurās būtu aizliegta pārvietošanās kopā ar suņiem. Taču, lai uzturētu pilsētu sakoptu un neradītu papildu darbu pilsētas zaļo zonu uzturētājiem, suņu īpašnieki ir atbildīgi par tīrību aiz sava suņa. Jaunie konteineri uzstādīti, lai atvieglotu un sekmētu šī pienākuma pildīšanu. 

Pastaigu laikā suņu radītos atkritumus atļauts mest gan sadzīves, gan speciālajos atkritumu konteineros. Taču speciālie, suņu atkritumiem paredzētie konteineri nav domāti cita veida atkritumiem.  

Suņu atkritumiem paredzēto konteineru atrašanās vietas laika gaitā var tikt mainītas, kā arī, konstatējot nepieciešamību, var tikt uzstādīti vēl papildu konteineri. Valmieras pilsētas pašvaldība izsaka pateicību godprātīgajiem suņu īpašniekiem, kuri jau šobrīd kulturāli savāc pastaigu laikā radušos suņu ekskrementus, kā arī aicina izteikt priekšlikumus un atsauksmes par uzstādītajiem suņu atkritumu konteineriem pilsētā. Informāciju par nepieciešamajām speciālo konteineru vietām un atsauksmes par esošo konteineru izmantošanu lūdzam nodot Valmieras pilsētas pašvaldībai, zvanot pa tālruni 64207120 vai rakstot e-pastu info@valmiera.lv. 

Lai pastaigas laikā līdzi ņemamais aprīkojums – maisiņš, īpaša lāpstiņas u.tml. – ikvienam suņa īpašniekam kļūst tikpat pašsaprotams kā pati ikdienas veselīgā pastaiga kopā ar suni Valmieras ielās!   

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)