Banner 980x90

Valmierā uz mēnesi slēgs Dzelzs tiltu

Rīga, 22.febr., LETA. Lai veiktu tilta dēļu klāja remontu, no 4.marta līdz 19.aprīlim Valmierā jebkādai gājēju un velosipēdistu kustībai būs slēgts Dzelzs tilts, aģentūru LETA informēja Valmieras pašvaldības pārstāve Līga Bieziņa.

Iedzīvotāji, kuri ikdienā izmanto Dzelzs tiltu nokļūšanai uz darbu vai izglītības iestādēm, aicināti jau laicīgi apzināt alternatīvas iespējas laicīgi nokļūt nepieciešamajā galamērķī.

Remonta laikā tiltam tiks attīrītas metāla konstrukcija koka siju balstu vietās. Abās pusēs noejām no tilta tiks atjaunots betonējums, kā arī tiks veikta tilta dēļu klāja nomaiņa.

Pagājušajā gadā Valmieras pilsētas pašvaldība organizēja Dzelzs tilta konstrukciju tehnisko apsekošanu. Tilta balstu un laiduma konstrukciju tehniskais stāvoklis tika novērtēts kā apmierinošs. Nestspēju ietekmējošas konstrukciju deformācijas tiltam netika novērotas. Taču, lai samazinātu tilta nesošo konstrukciju tālāku bojāšanos, nepieciešams veikt plānotos remontdarbus.

Atbilstoši iepirkuma rezultātiem par 53 105 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli, remontu veiks SIA "RST Skrūvpāļi". Tilta atjaunošanu 30 000 eiro apmērā līdzfinansē Igaunijas-Latvijas pārrobežu sadarbības programmas projekts

"Zaļie dzelzceļi" ("Green Railways"), kas paredz bijušo dzelzceļa līniju infrastruktūras sakārtošanu Vidzemē un Dienvidigaunijā.

Kopējās projekta "Green Railways" izmaksas Valmieras pilsētas pašvaldības aktivitātēm ir 44 55 eiro, tai skaitā Valmieras pilsētas pašvaldības līdzfinansējums - 4455 eiro apmērā un valsts budžeta līdzfinansējums – 2227 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)