Banner 980x90

Valmierā tiks ierīkota Jauniešu māja

Valmiera, 11.okt., LETA. Bijušajā Valmieras Mākslas skolas akmens ēkā Mākslinieku ielā 2 sadarbībā ar Valmieras Jaunatnes centru "Vinda" tiks ierīkota Jauniešu māja, aģentūrai LETA pavēstīja Valmieras pilsētas pašvaldības pārstāve Zane Bulmeistere.

Jauniešu mājā tiks organizēti dažādi pasākumi un tiks sniegta iespēja jauniešiem atrast domubiedrus, pavadīt laiku, nodarbojoties ar sportu vai mākslu, un pierādīt sevi, stāsta "Vinda" direktore Sanita Loze.

"Tiekoties ar jauniešiem forumos, vairākkārt ir izskanējusi vēlme par vietu Valmierā, kur satikties, neformālā gaisotnē izrunāt risinājumus dažādiem problēmjautājumiem un kalt plānus jaunām idejām, pasākumiem. Arī citu pašvaldību pieredzē esam guvuši apstiprinājumu, ka šādas jauniešu mājas vai jaunatnes centri tiek veidoti visā Latvijā, neiekļaujot tos interešu izglītības iestādē, kur tiek īstenotas interešu izglītības programmas pedagogu vadībā. Jauniešu māja ir vieta, kur pamatdarbība vairāk ir vērsta uz darbu ar jaunatni. Valmieras jauniešiem ir nepieciešamas plašas telpas savu iniciatīvu īstenošanai. Citu pašvaldību pieredze rāda arī to, ka darbs ar jauniešiem iegūst pavisam citu atdevi pēc tam, kad šādas telpas tiek izveidotas. Uzskatām, ka Valmierā tādas noteikti ir nepieciešamas, lai jaunieši nedalītos mazās grupiņās, bet darbotos kopā," stāsta Loze.

Jau oktobrī jaunajās telpās ir paredzēta informatīvā sanāksme jauniešu organizācijām, stāstu vakars par uzņēmējdarbību, draudzīgas sarunas, kā arī Visu svēto dienas atzīmēšana. Novembrī gaidāms "Iedvesmu kosmoss jauniešiem", kā arī tiks plānots forums, un decembrī – jau par tradīciju kļuvušais pasākums "Jauniešu Gada balva 2017", kā arī notiks gatavošanās Ziemassvētkiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)