Banner 980x90

Valmierā siltinās vēl divas daudzdzīvokļu mājas

Valmiera, 21.jūn., LETA. Valmierā tiks renovētas un siltinātas daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās Stacijas ielā 14 un Kārļa Baumaņa ielā 2, aģentūru LETA informēja Valmieras pilsētas pašvaldības pārstāve Līga Bieziņa.

Abām ēkām paredzēta fasāžu, cokolu, pagraba pārsegumu un bēniņu siltināšana. Tāpat tiek plānota jumta segumu, logu un durvju nomaiņa, kā arī kāpņu telpu remonts. Tiks ierīkota arī zibensaizsardzība un sakārtotas ventilācijas sistēmas. Ēkai Stacijas ielā 14 tiek plānota arī ūdensapgādes sistēmas renovācija, savukārt mājai Kārļa Baumaņa ielā 2 - apkures sistēmas pārbūve.

SIA "Valmieras namsaimnieks" ir izsludinājis iepirkumus gan būvdarbu veikšanai, gan finansējuma piesaistei. Abu ēku energoefektivitātes pasākumu veikšanu atbalstīs AS "Attīstības finanšu institūcija Altum", kas maija sākumā sniegusi pozitīvus atzinumus sagatavotajām māju renovācijas tehniskajām dokumentācijām.

"Altum" izstrādā un īsteno valsts atbalsta programmu energoefektivitātes paaugstināšanai daudzdzīvokļu dzīvojamās ēkās, kur piesaistīts Eiropas Savienības fondu atbalsts. Kopumā Latvijā atbalstam daudzdzīvokļu ēku renovācijai no 2016. līdz 2023.gadam ir pieejami 166,5 miljoni eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)