Banner 980x90

Valmierā sāksies pavasara sakopšanas mēnesis

Jānis Skutelis/ Foto: Edijs Pālens/LETA
Jānis Skutelis/ Foto: Edijs Pālens/LETA
Piektdien, 1.aprīlī Valmierā sāksies pavasara sakopšanas talku mēnesis, kas noslēgsies līdz ar Lielo Talku 23.aprīlī, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste vides komunikācijā Līga Bieziņa.

Ikviens ir aicināts pavasara sakopšanas mēnesi izmantot dzīvesvietu, darbavietu un tuvākās apkārtnes sakopšanai, prātā paturot šī gada Lielās Talkas galveno motīvu – "Latvijai būt Zaļai!" Talkas mērķis ir "veikt talku" cilvēku domāšanā, ikdienas paradumos, cilvēku atbildības, apziņas un attieksmes mainīšanā pret vidi.

Jau par tradīciju ik pavasari ir kļuvusi Valmieras pilsētas pašvaldības organizētā zaru šķeldošanas akcija, kas šogad būs no 1.aprīļa līdz 10.maijam. Iedzīvotāji, zvanot pa tālruni 64207120, rakstot e-pastu apc@valmiera.lv vai vēršoties klātienē Valmieras pilsētas pašvaldības Apmeklētāju pieņemšanas centrā Lāčplēša ielā 2, var pieteikt sava īpašuma adresi zaru šķeldošanas pakalpojumiem. Piedāvātais zaru šķeldošanas pakalpojums ir bez maksas. Zarus lūgums novietot ērti piebraucamās vietās. Zaru šķeldošana notiks līdz tiks izpildīti visi iedzīvotāju zaru šķeldošanas pakalpojuma pieteikumi.

No 1.aprīļa līdz 23.aprīlim paredzēta arī lielgabarīta atkritumu savākšanas akcija. Tās laikā Valmieras pilsētas administratīvajā teritorijā dzīvesvietu deklarējušie iedzīvotāji, uzrādot personu apliecinošu dokumentu, EKO laukumos Beātes ielā 47 un Dzelzceļa ielā 5, Valmierā varēs nodot lielgabarīta atkritumus. No 1.aprīļa EKO laukumu darba laiks ir darba dienās no plkst.9.00 līdz plkst.19.00, sestdienās un svētdienās no plkst.10.00 līdz plkst.19.00.

Lielgabarīta atkritumi ir mēbeles, matrači, paklāji, elektrotehnikas ierīces, metāllūžņi un citi lielāki sadzīves priekšmeti, ko izmēru dēļ nevar ievietot sadzīves atkritumu konteinerā. Lielgabarīta atkritumi nav nešķiroti sadzīves atkritumi, būvgruži un šīferis.

Tāpat arī skolu un klašu kolektīvi aicināti pieteikt dalību talkās, zvanot pa tālruni 26428611 vai rakstot uz e-pastu inese.kokenberga@valmiera.lv, lai precizētu talkas vietu un laiku, kā arī vienotos par maisu un cimdu piegādes nodrošināšanu.

Lielās Talkas dienā – 23.aprīlī – ikviens aicināts doties pilsētā sakopt vai labiekārtot kādu sabiedrisku vietu. Talkošanas vietas var pieteikt, rakstot e-pastu inese.kokenberga@valmiera.lv vai arī zvanot pa tālruni 26428611. Piesakoties Valmieras pilsētas pašvaldība nodrošinās talciniekus ar Lielās Talkas atkritumu maisiem. SIA "ZAAO" iepriekš saskaņotās un noteiktās talku vietās organizēs atkritumu izvešanu. Valmieras pilsētas pašvaldība aicina iedzīvotājus iesaistīties arī Gaujas abu krastu sakopšanas talkā zaļajās teritorijās abpus Dzelzs tiltam un Putriņu mežā.

Lielās Talkas organizatori aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju, ja viņš iestājas par zaļu, veselīgu vidi un Latvijas valsti, piedalīties brīvprātīgajā tautas balsojumā "Zaļais referendums". Plašāka informācija www.talkas.lv.

Arī Valmieras pilsētas pašvaldība aicina valmieriešus būt atbildīgiem un apņemties rūpēties par tīru un sakārtotu Valmieras pilsētu – to apliecinot ar savu parakstu Valmieras vides deklarācijā Valmieras pilsētas pašvaldības Apmeklētāju pieņemšanas centrā vai elektroniski www.valmiera.lv.


 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)