Banner 980x90

Valmierā paredzēta tikšanās ar filmas "Tas, ko viņi neredz" komandu

Valmiera, 27.marts, LETA. Šovakar plkst.19 Valmierā kinoteātrī "Kino Gaisma" notiks īpašais filmas "Tas, ko viņi neredz" seanss, pirms kura interesentiem būs iespēja klātienē tikties ar diviem no galvenajiem filmas aktieriem - Andri Keišu un Ievu Puķi (Valmieras drāmas teātra aktrisi), kā arī režisoru Staņislavu Tokalovu un citiem radošās grupas dalībniekiem, aģentūru LETA informēja kinoteātra pārstāvji.

"Tas, ko viņi neredz" ir psiholoģiska drāma ar zinātniskās fantastikas elementiem. Šī ir pirmā filma Latvijā, kur parādās mākslīgā intelekta tēma. Lai īstenotu režisora ieceri, filmas uzņemšanai tika rakstītas īpašas datorprogrammas, izveidota jauna valoda un lietotne, ko varēs redzēt filmā.

Filmas sižeta pamatā ir stāsts par medmāsu Elzu, kura iemīlas savā pacientā - zinātniekā Nikolā, kurš mākslīgā intelekta izstrādes procesā ir nonācis komā. Nikolā gaida ilgstoša atveseļošanās, savukārt abus varoņus - sarežģīts ceļu uz savstarpēju uzticēšanos, ko sarežģī zinātnieka izgudrojums - mākslīgais intelekts "Anna", kas aktīvi iejaucas varoņu attiecībās, lai Nikolā piederētu tikai viņai.

Staņislava Tokalova filma "Mazliet ilgāk" 2014.gadā saņēma Lielā Kristapa balvu kā labākā īsfilma; 2016. gadā Staņislavs uzņēma dokumentālo filmu par šahistu Mihailu Tālu "Mihails Tāls. Laiks, kura nav".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)