Banner 980x90

Valmierā nodota ekspluatācijā par 1,7 miljoniem eiro pārbūvēta sociālā māja

Rīga, 5.apr., LETA. Valmierā nodota ekspluatācijā sociālā māja Ūdens ielā 2C, kuras pārbūves kopējās izmaksas ir 1 705 035 eiro, aģentūru LETA informēja pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Liene Zālīte.

Ēkas otrajā stāvā deinstitucionalizācijas projektā "Vidzeme iekļauj" ir izveidoti 16 grupu dzīvokļi pilngadīgām personām ar garīga rakstura traucējumiem, savukārt pirmajā stāvā izveidoti divi dzīvokļi personām ar kustību traucējumiem.

Lai nodrošinātu grupu dzīvokļu pakalpojumu, tiks piesaistīts sociālā darba speciālists. Tāpat veikts iepirkums par mēbeļu izgatavošanu, piegādi un uzstādīšanu grupu dzīvokļiem.

Nama pirmajā stāvā ir paredzētas telpas nakts patversmei līdz 15 personām, un telpas atskurbšanas pakalpojuma sniegšanai līdz desmit personām. Abi pakalpojumi tiks nodrošināti telpās ar atsevišķām slēgtām ieejām. Pirmajā stāvā atrodas arī palīgtelpas darbiniekiem.

Nakts patversmes pakalpojumu līdz 30.aprīlim joprojām varēs saņemt Purva ielā 13, bet plānots, ka no rudens šo pakalpojumu nodrošinās Ūdens ielā 2C. Pašlaik nakts patversmes pakalpojumu konkrētajā adresē nodrošina biedrība "Latvijas Samariešu apvienība". Plānots ar biedrību sadarbību turpināt arī jaunajā adresē.

Savukārt trešajā un ceturtajā stāvā ir izveidotas dzīvojamās telpas ar koplietojamām sadzīves telpām. Šo dzīvesvietu piešķiršana notiks atbilstoši pašvaldības Dzīvokļu komisijas lēmumiem par palīdzības sniegšanu dzīvojamo telpu jautājumā.

Ēka Ūdens ielā 2C celta 1968.gadā. Ēkai ir dažādu sociālo grupu kopdzīvojamās mājas statuss. Atbilstoši SIA "Ozola & Bula, arhitektu birojs" izstrādātajam būvprojektam ēkai veikti pārbūves darbi, kas novērsuši ēkas konstrukciju bojāšanos.

Projekta laikā veikta arī ēkai piegulošās teritorijas labiekārtošana, atjaunojot piebrauktuves un izbūvējot automašīnu stāvlaukumu un gājēju ietves ap ēku. Teritorijā sakārtots apgaismojuma tīkls un pie ēkas uzstādītas video novērošanas kameras.

Ēkai nomainīti visi inženierkomunikāciju tīkli, kā arī īstenoti energoefektivitātes pasākumi. Ēkai izbūvēts divslīpju jumts ar tērauda jumta segumu. Savukārt uz tā uzstādīti saules kolektori siltā ūdens sagatavošanai, kas samazinās siltā ūdens izmaksas. Tāpat ēkai nomainīti visi logi. Iekštelpās izvēlēti pret nolietojumu droši būvmateriāli, sienas un grīdas ir no viegli kopjama materiāla, informēja pašvaldībā.

Gaiteņos uzstādīts LED apgaismojums ar kustību sensoriem, ēkā ir pieejams interneta, televīzijas un telekomunikāciju tīkls. Izbūvēta automātiskās ugunsgrēka atklāšanas trauksmes signalizācija un uzstādīti dūmu detektori. Ēkas visos stāvos ir izvietotas videonovērošanas kameras, nepieciešamības gadījumā video attēla signāls no novērošanas kamerām būs redzams arī Valmieras pilsētas pašvaldības policijas Operatīvās informācijas centrā.

Ēkas pārbūve tika īstenota Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansētā projektā. Ēkas pārbūvi veica SIA "Ekers".

"Firmas.lv" dati liecina, ka uzņēmuma valdē darbojas Laura Rancāne, Vita Boša, Ivars Pumpurs, Mārtiņš Bošs. 2017.gada uzņēmuma apgrozījums bijis 1 643 749 eiro, bet peļņa sasniegusi 65 141 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)