Banner 980x90

Valmierā maijā aicinās skolēnus pieteikties nodarbinātības programmai vasaras brīvlaikā

Rīga, 23.apr., LETA. No 7.maija līdz 15.maijam Valmieras pilsētas pašvaldība aicina skolēnus pieteikties vasaras darbam Valmieras pilsētas pašvaldības finansētajās darbavietās, aģentūru LETA informēja Valmieras pilsētas pašvaldības Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste Liene Zālīte.

Skolēnu vasaras nodarbinātības programmā pašvaldība aicina pieteikties Valmieras pilsētas administratīvajā teritorijā deklarētos jauniešus vecumā no 13 līdz 19 gadiem, kuri mācās vispārējās vai profesionālās izglītības iestādēs, un kuru dzīvesvieta deklarēta Valmieras pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā ne vēlāk kā 2019.gada 1.janvārī.

Skolēnu nodarbinātības programmas mērķis ir dot iespēju jaunietim apgūt darbam nepieciešamās pamatprasmes un iegūt darba pieredzi, tādējādi lietderīgi pavadot arī vasaras brīvlaiku.

Vasaras nodarbinātība notiks četros periodos: no 3.līdz 21.jūnijam; no 25.jūnija līdz 15.jūlijam; no 16.jūlija līdz 5.augustam un no 6.līdz 26.augustam.

Šogad pieteikšanos pašvaldība organizēs tiešsaistē divos posmos. No 7.maija plkst.15 līdz 8.maija plkst.24 tiešsaistē varēs reģistrēties tie skolēni, kuri no potenciālajiem darba devējiem iepriekš būs saņēmuši aizpildītu apliecinājumu, ka tieši šo skolēnu vēlas nodarbināt konkrētā nodarbinātības periodā. Darba devēja apliecinājums būs jāieskenē un jāaugšupielādē tiešsaistes reģistrēšanās sistēmā.

Savukārt no 9.maija plkst.15 līdz 14.maija plkst.24 tiešsaistē tiks atvērta pieteikšanās pārējām darba vietām, kur varēs pieteikties tie jaunieši, kuri iepriekš nebūs saņēmuši darba devēja apliecinājumu.

Piesakoties nodarbinātības programmai, skolēniem būs nepieciešams elektroniski aizpildīt pieteikuma veidlapu un tiešsaistē iesniegt (augšupielādēt) iepriekš izdrukātus un ieskenētus saskaņojumus ar vecākiem par piedalīšanos, ģimenes ārsta izziņu par veselības stāvokļa atbilstību vēlamam darbam. Ja skolēns pieteiksies pirmajā posmā, tad nepieciešams arī darba devēja apliecinājums.

Katram skolēnam būs iespējams strādāt 15 darba dienas, četras stundas dienā Valmieras pilsētas pašvaldības iestāžu vai uzņēmumu pieteiktajās vakancēs, saņemot atlīdzību par nostrādāto laiku. Būtiski, lai skolēnam ir bankā atvērts norēķinu konts, jo ar skolēnu tiks slēgts darba līgums.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)