Banner 980x90

Valmierā izrādīs Manhetenas starptautiskā īsfilmu festivāla programmu

Rīga, 27.sept., LETA. Nākamnedēļ Valmieras kinoteātrī būs skatāma Manhetenas starptautiskā īsfilmu festivāla ("Manhattan Short") 2018.gada fināla programma, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Manhetenas starptautiskais īsfilmu festivāls Latvijā norisinās jau septīto gadu pēc kārtas. Šis ir lielākais īsfilmu festivāls pasaulē un īpašs ar to, ka tiesneši ir paši skatītāji kinozālē - katram apmeklētājam tiek dota iespēja nobalsot par, viņaprāt, labāko filmu un labāko galvenās lomas atveidotāju.

Pirms seansa apmeklētājiem tiks izsniegtas īpašas balsošanas anketas, kuras varēs aizpildīt pēc filmu noskatīšanās. Balsošanas rezultāti tiks publicēti festivāla mājaslapā "ManhattanShort.com" pēc festivāla noslēguma.

Manhetenas starptautiskais īsfilmu festivāls pasaulē notiek jau 21.gadu. Šā gada festivāla programma ir īpaši daudzveidīga - skatītājiem būs iespēja redzēt dažādu žanru īsfilmas, sākot no melnās komēdijas līdz šausmu filmai, no animācijas līdz drāmai un kara epikai. Festivāla programmā iekļautas filmas no Lielbritānijas, Jaunzēlandes, ASV, Kosovas, Vācijas, Ungārijas, Kanādas un Austrijas.

Pagājušajā gadā pirmo reizi festivāla vēsturē starp desmit finālistiem bija filma no Latvijas - režisora Pāvela Gumennikova īsfilma "Sarauj, Just!", kuras galvenās lomas izpildītājs Aleksandrs Ronis saņēma visas pasaules skatītāju novērtējumu kā festivāla labākais aktieris.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)