Banner 980x90

Valmierā atzīmēs pilsētas atbrīvošanas 98.gadadienu un godinās Cēsu pulka Skolnieku rotu

Valmiera, 26. maijs, LETA. Šodien Valmierā tiks atzīmēta pilsētas atbrīvošanas 98.gadadiena un ar koncertu, gājienu, piemiņas brīdi, ziedu nolikšanu un pūtēju orķestra "Sibemol" defilē priekšnesumu godināta Cēsu pulka Skolnieku rota, aģentūru LETA informēja Valmieras pilsētas pašvaldības pārstāve Liene Zālīte.

Plkst.10.30 Valmieras sākumskolas amfiteātrī notiks koncerts. Tā ievadā atklāšanas uzrunu teiks Valmieras Valsts ģimnāzijas (VVĢ) vēstures skolotāja Ineta Amoliņa. Koncertā uzstāsies VVĢ jauktais koris "Bonus" un 7.A klase ar priekšnesumu "Skolnieku rotas puiku stāsts".

Savukārt plkst.11.30 teritorijā starp Valmieras sākumskolu un VVĢ sāksies Valmieras pilsētas 1919.gada 26.maija atbrīvošanas gadadienai veltīts svētku gājiens, ko pavadīs VVĢ pūtēju orķestris "Sibemol". Gājienā aicināti piedalīties Valmieras skolu jaunieši, jaunsargi, zemessargi, skauti, viesi un ikviens valmierietis.

Gājiens virzīsies pa Leona Paegles ielu, piestājot Miera ielā, kur skolas delegācija un viesi noturēs klusuma brīdi, lai noliktu ziedus Valmieras pilsētas (centra) kapos pie Edgara Krieviņa "atdusas vietas". Ap plkst.11.45 notiks piemiņas brīdis pie Cēsu pulka Skolnieku rotas pieminekļa L.Pegles ielā 1. To vadīs VVĢ direktors Artūrs Skrastiņš (Valmierai un Vidzemei). Viesus uzrunās Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks (Valmierai un Vidzemei), zemessardzes un Skolnieku rotas patriotiskās audzināšanas komisijas pārstāvji.

Pasākuma izskaņā plkst.12.30 gājiena dalībnieki tiks aicināti nolikt ziedus pie Viljandi Skolnieku rotas karavīra, igauņa Viktora Andersona piemiņas plāksnes, kas atrodas pie Valmieras Svētā Sīmaņa baznīcas. Pēc ziedu nolikšanas plkst.12.40 gājiena dalībnieki un citi interesenti aicināti doties uz Valmieras Kultūras centru, kur uzstāsies VVĢ pūtēju orķestris "Sibemol" ar defilē programmu (diriģents Mārtiņš Birnis).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)