Banner 980x90

Valmierā atskurbināšanas pakalpojums vienai personai diennaktī izmaksās 17 eiro

Rīga, 12.jūn., LETA. Valmierā no šīs nedēļas darbojas atskurbtuve, kurā atskurbināšanas pakalpojums vienai personai diennaktī izmaksās 17 eiro, aģentūru LETA informēja Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Liene Pinne.

Šā gada maijā Valmieras pilsētas pašvaldības domes sēdē tika nolemts biedrībai "Latvijas Samariešu apvienība" bezatlīdzības lietošanā līdz 2021.gada 31.maijam, nodot telpas Ūdens ielā 2C atskurbšanas pakalpojuma sniegšanai, ko tā uzsāk no šā gada 10.jūnija.

Speciāli iekārtotās pirmā stāva telpās tiks nodrošināts pakalpojums personu atskurbšanai no alkoholiskā reibuma. Pakalpojumā iekļauta nepārtraukta personu uzraudzība, nepieciešamības gadījumā pirmās palīdzības sniegšana un neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta izsaukšana. Tāpat tiks nodrošinātas personīgās higiēnas iespējas - labierīcības un duša. Atskurbšanas pakalpojums tiks nodrošināts diennakts režīmā, stāstīja Pinne.

Atskurbšanas pakalpojumu vienlaicīgi varēs saņemt līdz desmit personām. Pakalpojums tiks nodrošināts telpās ar atsevišķu slēgtu ieeju, turklāt tās ir nodalītas no pārējās ēkas.

Atskurbšanas pakalpojums tiks sniegts personām, kuras tā saņemšanai uz speciāli izveidotajām telpām nogādās Valmieras pilsētas pašvaldības policijas vai Valsts policijas darbinieki. To nosaka likuma "Par policiju" 12.panta pirmās daļas 9.punkts, kas paredz personas, kuras alkohola lietošanas rezultātā zaudējušas spēju patstāvīgi pārvietoties vai orientēties vai var nodarīt kaitējumu apkārtējiem vai pašas sev, nogādāt iestādēs, kas sniedz atskurbšanas pakalpojumus, ārstniecības iestādēs vai mājoklī, skaidroja Pinne.

Telpas, kurās saņemts atskurbšanas pakalpojums, persona varēs atstāt vien tad, kad pakalpojuma sniedzējs būs pārliecinājies, ka zudis apdraudējums apkārtējiem un personas veselības stāvoklis nerada šaubas.

Atskurbināšanas pakalpojums vienai personai diennaktī izmaksās 17 eiro. Cenā nav iekļautas izmaksas par komunālajiem pakalpojumiem un telpu uzturēšanas izdevumiem, ko segs Valmieras pilsētas pašvaldība.

Pinne norādīja, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija turpina nodrošināt esošo līdzekļu kompensēšanas kārtību, piešķirot pašvaldībām reizi gadā finansējumu no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" par iepriekšējā gadā faktiski veiktajiem uzdevumiem, kas radušies pašvaldībām, nodrošinot atskurbšanas pakalpojumu par katru atskurbšanas telpā ievietoto personu, kas ir 15 eiro.

Pašvaldības pārstāve aicina iedzīvotājus nebūt vienaldzīgiem un informēt Valmieras pilsētas pašvaldības policiju par personām, kuras atrodas sabiedriskās vietās alkohola reibumā, zvanot uz Valmieras pilsētas pašvaldības policijas Operatīvās informācijas centra bezmaksas atbalsta tālruni 8484 vai Valsts policijai, zvanot pa tālruni 110. Izvērtējot saņemto informāciju, policijas darbinieki lems par atbilstošu tālāko rīcību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)