Banner 980x90

Valmierā atklās plāksnīti režisora Pētera Lūča piemiņai

Valmiera, 19.jūl., LETA. 21.jūlijā, plkst.11 atklās piemiņas plāksnīti pie Valmieras Drāmas teātra režisora Pētera Lūča stādītās egles Vecpuišu parkā Valmierā, aģentūrai LETA pavēstīja Valmieras pilsētas pašvaldības pārstāve Līga Bieziņa.

Lūcis 1989.gada 26.augustā eglīti iestādīja, atzīmējot parka vēsturiskā nosaukuma atgūšanu.

Plāksnītes atklāšanā par parka vēsturi pastāstīs Valmieras muzeja vēsturniece Ingrīda Zīriņa, bet par režisoru un viņa dzīves gājumu Valmierā - Valmieras Drāmas teātra aktrise Astra Baumane.

Pēteris Lūcis 28.jūnijā, atzīmējot savu 110. dzimšanas dienu, šogad atkal atgriežas pie valmieriešiem. Par Lūci turpmāk atgādinās gan pie eglītes esošā piemiņas plāksnīte, gan Valmieras zonālā valsts arhīva sagatavotā izstāde par režisora un aktiera radošo darbību. Izstāde līdz 31.decembrim apskatāma arhīva lasītavā Cempu ielā 13. Taču 18.augustā Valmieras Drāmas teātrī pirmizrādi piedzīvos režisores Elīnas Cērpas iestudētā dokumentālā izrāde "Lūcis".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)