Banner 980x90

Valmierā atklās mākslinieku Zariņu izstādi "Paralēli"

Valmiera, 3.apr., LETA. Valmieras muzeja Izstāžu namā 6.aprīlī plkst.17 atklās Vijas Zariņas un Kaspara Zariņa personālizstādes "Paralēli", aģentūru LETA informēja Valmieras pilsētas pašvaldības pārstāve Zane Bulmeistare.

Zariņu dzīve jau vairāk nekā 30 gadus gan ikdienā, gan mākslā rit kopā. Abi ir gleznotāji un Latvijas Mākslas akadēmijas glezniecības katedras mācībspēki. Katrs veido savu mākslas ceļu, meklējot individualitāti gan vizuāli, gan saturiski.

Izstādē Valmierā būs skatāms, kā Latvijas mūsdienu ainavas kodu dažādos gadalaikos un apgaismojumos ir atklājusi Zariņa. Viņas mērķis glezniecībā ir sniegt skatītājam laikmeta sajūtu un piederību Latvijai. Lielformāta eļļas gleznas ir spēcīgs vēstījums savā patiesā redzējumā un vizuālās formas skaidrībā.

Zariņš savukārt turpina nesen iesākto abstraktās glezniecības ceļu, kas šajā izstādē ir akrila gleznojuma sajaukums ar dobtu un izslīpētu finieri. Viņš atklāj saplākšņa dabisko materiālu, atsedzot to pa slāņiem. Kombinācija starp gleznoto un dobto paver skatītājam nebijušas un patiesas emocijas, kas sakņojas mākslinieka sirdī.

Daļa Valmierā apskatāmo darbu tika eksponēti Latvijas Nacionālās mākslas muzeja izstāžu zālē "Arsenāls" 2017.gada rudenī. Par šiem darbiem mākslinieki saņēma Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio gada balvu "Kilograms kultūras 2017" vizuālajā mākslā.

Zariņi ir veidojuši vairāk nekā divdesmit personālizstādes, abi ir dalībnieki domubiedru un grupu izstādēs Latvijā un ārvalstīs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)