Banner 980x90

Valmierā atklāj izstādi "Maidana cilvēki"

Anita Stabiņa/ Valmiera24.lv
Anita Stabiņa/ Valmiera24.lv

Trešdien, 25.novembrī, pie Vidzemes Augstskolas, Cēsu ielā 4, atklāja Sergeja Meļņikova (Sergey Melnikoff) ceļojošo izstādi "Maidana cilvēki". 

Kā pilsētas informācijas portāls Valmiera24.lv uzzināja izstādes atklāšanā, valmierieši izstādē var apskatīt vairāk nekā 100 Meļņikova darbus, kas fotografēti Ukrainas galvaspilsētā Kijevā "Eiromaidana" laikā, kas norisinājās 2013.gada nogalē un 2014.gada sākumā un pulcēja vairākus tūkstošus ukraiņu vienotās demonstrācijās pret tā brīža pieņemtajiem valdības lēmumiem. 

"Šajā izstādē var redzēt cilvēkus, kuri cīnījušies par cienīgu dzīvesveidu. Diemžēl šī cīņa prasīja lielu asins izliešanu. Arī jums ir zināšana šāda situācija, kad 1991.gadā cīnījāties par Latvijas brīvību, tieši tādēļ pirmo reizi atklājam izstādi Latvijā - pirms tam gadu tā atradās Ukrainā," klātesošajiem norāda Meļņikovs.

Meļņikovs sadarbībā ar fonda "Ukrainas dvēsele" pārstāvjiem ir izveidojis ceļojošu fotoizstādi, kas atgādina par personīgās brīvības principu paušanu, cilvēciskajiem pārdzīvojumiem, kā arī atspoguļo spilgtākos mirkļus no Ukrainas jaunlaiku vēsturē svarīgākā notikuma – "Eiromaidana". 

Izstāde jau viesojusies Rīgā un Jelgavā, savukārt pēc tās norises Valmierā, izstādes darbus paredzēts vest uz Lietuvu. 

Valmiera24.lv jau vēstīja, ka ņemot vērā vairākkārtējus vandaļu uzbrukumus izstādei Rīgā, kārtības ievērošanai norises vietu apsargās Valmieras pilsētas pašvaldības policija, Valsts policija un Zemessardze.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)