Banner 980x90

Valmierā atjaunos Sv.Sīmaņa baznīcas torņa iekštelpas

Daugavpils, 18.maijs, LETA. Maija beigās plānots uzsākt Valmieras Sv.Sīmaņa baznīcas torņa iekštelpu atjaunošanu, aģentūru LETA informēja Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste vides komunikācijā Līga Bieziņa.

Projekta gaitā pilnībā tiks pārbūvētas kāpnes uz torni, nojaukta stikla bloku siena, telpas tiks padarītas ērtākas un apmeklētājiem pieejamākas, kā arī tiks radīta baznīcas zvanu un pulksteņa mehānismu apskates iespēja. Tas līdz šim nebija iespējams drošības apsvērumu dēļ.

Kā informē Valmieras Sv.Sīmaņa draudzes valdes priekšsēdētājs Ainārs Pastva, torņa iekštelpu restaurācija paredz baznīcas torņa kāpņu pārbūvi, zvanu un pulksteņu nodalījuma pārbūvi, iekštelpu logu, durvju un grīdu atjaunošanu. Torņa atjaunošanas darbu laikā tiks restaurēti arī baznīcas zvani un pulkstenis, nodrošinot, ka arī turpmāk noteiktos laikos būs iespējams klausīties baznīcas zvanu skaņās.

Torņa izstāžu zālē plānots izveidot interaktīvo izstādi, kas torņa apmeklējumu padarīs vēl interesantāku. Paralēli pilnībā tiks atjaunota elektroinstalācija, ierīkota ugunsdrošības signalizācija un videonovērošana.

Lai varētu veikt torņa iekštelpu atjaunošanu, Valmieras Sv.Sīmaņa luterāņu draudze kā partneri piedalās Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansētajā projektā "Kultūra, vēsture, arhitektūra Gaujas un laika lokos".

Kopējā projekta summa tiek plānota ap 170 000 eiro. Paredzams, ka par Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļiem būs iespējams segt 75% no torņa iekštelpu atjaunošanas izmaksām. Pārējās izmaksas draudze plāno segt ar ziedotiem līdzekļiem un Valmieras pilsētas pašvaldības līdzfinansējumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)