Banner 980x90

Valmierā atskaņos koncertstāstu "Ellija Forsele un Janis Rozentāls"

Valmiera, 14.febr., LETA. 4.aprīlī plkst.19 Valmieras Kultūras centrā atskaņos koncertstāstu "Ellija Forsele un Janis Rozentāls", kur caur mūziku, vēstulēm un laikabiedru atmiņām tiks vēstīts par mīlas stāstu starp latviešu glezniecības klasiķi Jani Rozentālu un somu dziedātāju Elliju Forseli, aģentūru LETA informēja Valmieras Kultūras centra pārstāve Līga Tarbuna.

Pianiste Agnese Egliņa un dziedātāja Evija Martinsone līdz ar video un gaismas mākslinieku Gunti Lēmani vēstī par abu mākslinieku dzīvēm, viņu acīm tverto laikmetu, Latvijas un Somijas vēsturi, zīmē cilvēku vaibstus un viņu pieredzēto no Forseles skatupunkta, caur viņai tuvajām, viņas dziedātajām dziesmām.

Koncertprogrammā skanēs Oskars Merikanto, Georgs Frīdrihs Hendelis, Volfgangs Amadejs Mocarts, Roberts Šūmanis, Evards Grīgs, Žans Sibēliuss, Jāzeps Mediņš, Alfrēds Kalniņš, Emīls Dārziņš.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)