Banner 980x90

Valdība atbalsta sporta infrastruktūras projektu īstenošanai paredzēto līdzekļu pārdali

Rīga, 11.dec., LETA. Valdība šodien apstiprināja Izglītības un zinātnes ministrijas sagatavoto rīkojuma projektu, kas paredz pārdalīt Valmieras J.Daliņa stadiona rekonstrukcijas un vieglatlētikas manēžas būvniecības projekta īstenošanai 2018.gadā paredzēto finansējumu, vienlaikus nosakot, ka pārdalīto finansējumu un citiem sporta objektiem novirzītos līdzekļus Valmiera saņem atpakaļ 2020.gadā.

2017.gada IZM budžeta apakšprogrammā "Sporta būves" Valmieras J.Daliņa stadiona rekonstrukcija un vieglatlētikas manēžas celtniecībai piešķirts 1,1 miljons eiro, 2018.gadam - 2,1 miljons eiro, 2019.gadam - 2,1 miljons eiro. Veicot apropriācijas pārdali, novirzot ietaupītos valsts budžeta līdzekļus, kā arī piešķirot papildu investīcijas, kopumā projekta īstenošanai 2018.gadā tika paredzēti četri miljoni eiro.

Valmieras pilsētas pašvaldība informējusi ministriju, ka objektīvu iemeslu dēļ līdz 2018.gada 31.decembrim nevarēs apgūt 1,5 miljonus eiro no stadiona rekonstrukcijai un vieglatlētikas manēžas celtniecībai 2018.gadā piešķirtā valsts finansējuma, tāpēc lūdz šo summu pārcelt uz nākamo gadu. Tāpat IZM ir saņēmusi Rēzeknes pilsētas un Preiļu novada pašvaldības papildu finansējuma pieprasījumus Olimpiskā centra "Rēzekne" būvniecībai un Preiļu novada Bērnu un jauniešu sporta skolas stadiona rekonstrukcijai.

IZM kā par sporta nozari atbildīgā ministrija ir izvērtējusi Valmieras pilsētas pašvaldības vēstulē sniegto informāciju un piedāvā risinājumus, lai nodrošinātu līdzekļu apguvi un neradītu negatīvu fiskālu ietekmi nākamo gadu budžetā.

IZM rosinājusi pārdalīt Valmieras J.Daliņa stadiona rekonstrukcijai un vieglatlētikas manēžas celtniecībai 2018.gadā piešķirtos līdzekļus 1,1 miljona eiro apmērā olimpisko sporta centru projektu īstenošanai izsniegtā valsts galvotā aizdevuma 2020.gada maksājuma daļas daļējai atmaksai. Tādējādi tiks nodrošināta saistību daļēja izpilde 2018.gadā, vienlaikus nodrošinot, ka projekta īstenošanai 2018.gadā pārdalītais finansējums tiek pārdalīts atpakaļ 2020.gadā.

Savukārt daļu no Valmieras J.Daliņa stadiona rekonstrukcijai un vieglatlētikas manēžas celtniecībai 2018.gadā piešķirtajiem līdzekļiem IZM rosina 400 000 eiro apmērā 2018.gadā pārdalīt citu sporta objektu finansēšanai - 250 000 eiro olimpiskā centra "Rēzekne" būvniecībai un 150 000 eiro Preiļu novada Bērnu un jauniešu sporta skolas stadiona rekonstrukcijai. Vienlaikus tiek nodrošināts, ka Valmieras J.Daliņa stadiona rekonstrukcijas un vieglatlētikas manēžas būvniecības projekta īstenošanai 2018.gadā pārdalītais finansējums tiek pārdalīts atpakaļ 2020.gadā. Tādējādi kopumā viss Valmieras projektā 2018.gadā neapgūtais finansējums tiek pārcelts uz 2020.gadu.

Rīkojuma projekts par apropriācijas pārdali saskaņots ar Finanšu ministriju, bet darījuma veikšanai vēl jāsaņem Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas atļauja.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)